Uratarinoita

 
 

Pohjolan Voima tarjoaa monenlaisia työpaikkoja eri puolella Suomea. Tutustu pohjolanvoimalaisiin.

Antti, käynnissäpitoinsinööri

Marko, palvelukeskuskoordinaattori

Jani, päällikkö, tuotannon suunnittelu ja ohjaus

Antti, käynnissäpitoinsinööri, PVO-Vesivoima Oy, Ii

Antti kertoo työstään - katso video

Kesäharjoittelun kautta käynnissäpitoinsinööriksi vesivoimayhtiöönAntti, käynnissäpitoinsinööri

Päädyin PVO-Vesivoimaan kesäharjoittelijaksi tuttavan vinkin kautta. Vesivoimalaitokset tuntuivat tuolloin todella mielenkiintoiselta työpaikalta. Opintojen päätteeksi tein insinöörityöni PVO-Vesivoimalle. Valmistuttuani aloitin työn sähkösuunnittelijana. Tein sähkösuunnittelijan töitä viiden vuoden ajan ja nykyisin työskentelen käynnissäpitoinsinöörinä Pohjolan Voiman vesivoimalaitoksilla.

Monipuolinen työnkuva pitää vauhdissa

Tavallista työpäivissäni on tiedon etsiminen, sen luominen ja dokumentointi eri yhteistyökumppaneille ja sidosryhmille. Lähes päivittäistä on erilaisten teknisten haasteiden parissa painiminen, kuten erilaisten vikojen ja virhetoimintojen selvittely ja näiden korjaamiseen tarvittavien konstien keksiminen. Työtä tehdään yhdessä käyttö- ja kunnossapitokumppanin kanssa. Työaikaa kuluu myös perusbyrokratian rattaissa, mihin sisältyy mm. laskujen käsittelyä, töiden ja tarvikkeiden tilaamista ja suunnittelua.

Työympäristönä toimisto ja voimalaitos

Työskentelen siis toimiston lisäksi voimalaitoksilla. Työtehtävieni tarkoituksena on, että Pohjolan Voiman vesivoimalaitokset ovat tekniikkansa puolesta parhaalla mahdollisella tavalla hyödynnettävissä sähkömarkkinoilla. Liikkumiseen voimalaitosten välillä kuluu aikaa, sillä välimatkat ovat melko pitkiä.

Työkaverit ja uuden oppiminen sitouttavat

Arvostan työyhteisössä hyvien työkavereiden luomaa yhteenkuuluvuuden tunnetta. Työnantajassani arvostan sen antamaa mahdollisuutta uuden oppimiseen.

Marko, palvelukeskuskoordinaattori, Pohjolan Voima Oyj, Helsinki

Marko kertoo työstään - katso video

Monipuolista osaamistaMarko, palvelukeskuskoordinaattori

Marko on kotoisin pääkaupunkiseudulta ja koulutukseltaan taiteiden kandi Bournemouthin yliopistosta. Harrastuksenaan hän ylläpitää asuntoaan, rintamamiestaloa Huhmarissa. Pohjolan Voiman palvelukseen hän tuli jo talossa työssä olleen kaverin vinkatessa yleistoimihenkilön paikasta vuonna 2005.

Marko kouluttautui työnsä ohella tekniseksi isännöitsijäksi ja toimi kiinteistössä moninaisissa tehtävissä ennen kuin kiinteistöpalvelut siirtyivät organisaatiomuutoksen johdosta toiselle toimijalle kesällä 2015.
Siirryttyään palvelukeskuskoordinaattoriksi Markon toimenkuvaan on kuulunut videokuvausta, editointia, kuvankäsittelyä ja muita viestintään liittyviä töitä, infrapalveluiden töitä sekä vielä joitakin kiinteistönhoitoon liittyviä toimia.

Millainen työyhteisösi on?

- Työyhteisööni kuuluu pääosin Helsingissä työskentelevät ihmiset ja erityisesti palvelukeskuksessa työskentelevät kollegat. Jonkin verran yhteyksiä on tietenkin myös talon ulkopuolelle.

Mitä työnantajassasi arvostat erityisesti?

- Työnantajassani arvostan erityisesti tukea kouluttautumiseen ja mahdollisuutta vaihtaa toimesta toiseen talon sisällä.

Jani, päällikkö, tuotannon suunnittelu ja ohjaus, Pohjolan Voima Oyj, Harjavalta

Oulusta HarjavaltaanJani, päällikkö, tuotannon suunnittelu ja ohjaus

Olen aloittanut työurani 15.3.1999 Oulun Leväsuon käyttökeskuksessa Länsi-Suomen Yhteiskäyttö Oy:n palveluksessa.
Vuonna 2003 siirryin Harjavallan käyttökeskukseen PVO-Pool Oy:n palkkalistoille ja muutimme perheeni kanssa Oulusta Satakuntaan. Alkuun työskentelin vesisuunnittelijana, josta siirryin kolmivuorotyöhön tuotannonohjaukseen ja kaupankäyntiin.

Valmistuin työn ohessa Satakunnan Ammattikorkeakoulusta vuoden 2007 lopussa Sähkötekniikan insinööriksi. Vuorotöittden jälkeen siirryin päivätöihin valvomoesimieheksi ja vuotta myöhemmin minut nimitettiin valvomopäälliköksi.
Tällä hetkellä työskentelen PVO Energianhallinnassa ja vastaan tuotannon suunnittelusta ja ohjauksesta. Lisäksi vastaan yhdessä kollegani kanssa Harjavallan toimipisteen toiminnoista.

Mitä kuuluu tavalliseen työpäivääsi?

Aloitan aamun tutustumalla valvomossa vallitsevaan sähkömarkkinatilanteeseen sekä mietimme tuotannonsuunnittelijoiden kanssa voimalaitosten käyttöä lähipäiville. Pikku hiljaa olen jättäytymässä taustalle päivittäisistä operatiivisista tehtävistä ja tuotannonsuunnittelutiimimme ottaa vastuuta rutiiniasioista. Näin itselleni jää aikaa valvomon ja tuotannonsuunnittelijoiden toiminnan organisointiin, laitosten tarjontamallien kehittämiseen yhdessä tuotantoyhtiöiden edustajien kanssa sekä yleisiin hallinnollisiin asioihin. Operatiiviset tehtävät ovat kuitenkin lähellä sydäntä joten jatkossakin tulen olemaan niissä vahvasti mukana. Lisäksi matkustelen jonkin verran tuotantoyhtiötapaamisissa sekä Helsingin Energianhallintayksilön luona.

Millainen työyhteisösi on?

Tiimiini kuuluu 4 tuotannonsuunnittelijaa ja 6 kolmivuorotyötä tekevää operaattoria. Lisäsi toimipisteessämme on 7 asiantuntijaa, joiden kanssa teemme tiivistä yhteistyötä päivittäin. Työyhteisössämme vallitsee loistava yhteishenki, autamme toinen toisiamme työtehtävissä ja töihin on aina mukava tulla. Työyhteisöön kuuluu myös Energianhallinnan Helsingin yksikön henkilöt, joiden kanssa pidämme jatkuvasti yhteyttä emmekä anna välimatkan muodostua esteeksi hyvälle yhteistyölle.

Mitä työnantajassasi arvostat erityisesti?

Arvostan työnantajassa sitä, että olen saanut mahdollisuuden tutustua erilaisiin työtehtäviin ja olen saanut itse vaikuttaa omaan rooliini yhtiössä. Tästä saan kiittää ennen kaikkea hienoja esimiehiä, joita minulla on työurani varrella ollut. Arvostan myös sitä luottamusta, jota PVO on osoittanut antamalla tehdä omaa työtäni itsenäisesti ja tukemalla tekemiäni päätöksiä.