Kirjoittajat

 
 

Rea Oikkonen

Rea Oikkonen on Pohjolan Voima Oyj:n ympäristöpäällikkö.

Tavoitteena 95-prosenttisesti hiilidioksidineutraali tuotanto

Torstaina 7. kesäkuuta 2018 | Rea Oikkonen

Pohjolan Voimassa on päätetty 75-vuotisjuhlavuoden kunniaksi päivittää tavoite hiilidioksidineutraalien energialähteiden osuudesta sähkön tuotannossa. Uutena tavoitteenamme on nostaa hiilidioksidineutraalin sähkön tuotannon osuus yli 95 prosentin vuoteen 2020 mennessä.

Aikaisempi tavoitteemme oli ylittää 90 prosentin osuus. Siitä mentiin lennokkaasti yli viime vuonna, jolloin hiilidioksidineutraalien energialähteiden osuus oli 92 prosenttia. Aiemman tavoitteemme asetimme vuonna 2010, jolloin toimitusjohtaja totesi katsauksesssaan:"Meillä on edellytykset nostaa päästöttömän tuotantomme osuus 90 prosenttiin kolmen-neljän seuraavan vuoden aikana." Rohkea nosto, koska vuoden 2009 vastaava lukumme oli vain 72 prosenttia.

Kommentoi Lue koko kirjoitus

Tarkastelussa vastuullisuus

Tiistaina 22. syyskuuta 2015 | Rea Oikkonen

Päivitämme Pohjolan Voimassa vastuullisen yritystoiminnan käytäntömme. Arvioimme, mitkä ovat yhtiön toiminnan ja sidosryhmiemme näkökulmasta olennaisia, vastuullisuuteen liittyviä asioita nyt ja huomenna.

Kommentoi Lue koko kirjoitus

Teollisuus ei tarvitse lisää sääntelytaakkaa

Torstaina 28. maaliskuuta 2013 | Rea Oikkonen

Teollisuuslaitosten päästöjä rajoittavan ns. IE-direktiivin täytäntöönpano edellyttää lämpövoimatuotannossa mittavaa luvitusrumbaa, jotta luvat ovat IE-direktiivin mukaiset vuonna 2016. Pohjolan Voiman pitää luvittaa yhteensä 15 lämpövoimalaitosta. Suuria polttolaitoksia koskeva asetus (96/2013) on jo direktiivin mukainen, mutta ympäristölupiin liittyvät siirtymäsäännökset ovat vasta tulossa ympäristösuojelulakiin.

Kommentoi Lue koko kirjoitus