Kirjoittajat

 
 

Jarmo Tervo

Jarmo Tervo on Pohjolan Voima Oyj:n projekteista ja toimittajaverkostosta vastaava suunnittelupäällikkö ja Hämeenkyrön Voima Oy:n toimitusjohtaja.

Uudistuminen on kykyä katsoa yhdessä kauas

Keskiviikkona 17. huhtikuuta 2019 | Jarmo Tervo

Pohjolan Voimassa ja sen tytäryhtiöissä on tällä hetkellä käynnissä yhteensä 40 kehityshanketta. Kokonaismäärää summaillessani tiesin, että niitä on paljon – mutta yllätyin silti. Siis 40? Mistä se kertoo? 

Ilmastonmuutos, digitalisaatio, yhteiskunnan sähköistyminen, energia-alan murros… Kaikki nämä ja joukko muita ympärillämme tapahtuvia ilmiöitä haastavat energia-alaan uudistumaan.

Uudistuminen on halua ja kykyä etsiä uudenlaisia ratkaisuja sekä pyrkiä entistä pienempiin päästöihin ja parempaan toimintavarmuuteen. Energiantuotannossa pyrimme lisäämään niin tehokkuutta kuin joustavuutta sekä pienentämään laitosten elinkaarikustannuksia. Siksi siis kaikki nuo 40 kehityshanketta ovat meille – ja samalla myös kaikille muille, myös ympäristölle – äärimmäisen tärkeitä.

Kommentoi Lue koko kirjoitus

Digitalisaatio muuttaa ja haastaa energia-alaa

Maanantaina 17. syyskuuta 2018 | Jarmo Tervo

Digitalisaatio muuttaa voimakkaasti energia-alaa. Pilottihankkeiden ja kokeilujen myötä voimalaitosten operointi tehostuu ja samalla koko ala kehittyy. Myös osaaminen uudistuu. Tulevaisuudessa ala tarvitsee yhä enemmän ict-osaajia sekä analytiikan ja tekoälyn taitajia.

Digitalisaatio tarjoaa runsaasti uudenlaisia mahdollisuuksia eri tuotantomuodoille: lisää joustavuutta, lisää tehokkuutta, voimalaitoksille lisää käyttöikää sekä paljon sellaista, josta emme vielä edes tiedä.

Kyse on siitä, kuinka paljon saamme tietoa ja miten nopeasti pystymme hyödyntämään sitä energiantuotannossa. Kun tieto yhdistetään automaatioon ja koneoppimiseen, meillä on mahdollisuus saada voimaloista entistä energiatehokkaampia.

Kommentoi Lue koko kirjoitus