Blogikirjoitus

 
 

Odotamme yli vaalikausien ulottuvaa energiapolitiikkaa

4.9.2013 8.38 | Lauri Virkkunen

Energiatulevaisuus näyttää nyt poikkeuksellisen sumuiselta. Eteneekö EU:n sähkömarkkinaintegraatio vai palataanko takaisin kansallisiin ratkaisuihin? Säilyvätkö investoinnit markkinaehtoisina vai nojautuvatko ne tukieuroihin? Löytyykö EU:ssa yhteisymmärrys vain yhdestä ohjauskeinosta? Entä mikä arvo annetaan monipuoliselle energiantuotannolle?


 

Energiapalvelua jo 70 vuotta

Pohjolan Voima on tuottanut omakustannushintaista energiaa osakkailleen jo 70 vuoden ajan. Asiakkaitamme ovat osakkaamme: laaja joukko suomalaisia teollisuus- ja energiayrityksiä. Monipuolisena energiantuottajana turvaamme osaltamme osakkaidemme menestymisen. Voimavarojen yhdistäjänä tuomme välillisesti työtä ja hyvinvointia koko yhteiskuntaan.

Vuosikymmenien aikana toimintaympäristön haasteet ovat olleet hyvin erilaisia - sodan jälkeinen jälleenrakentaminen, öljykriisit, talouslamat, sähkömarkkinoiden vapauttaminen ja Euroopan integraatio. Välillä toimintaympäristö on ollut selkeämpi - ja välillä hämärämpi. Perusasiat ovat kuitenkin säilyneet: Pohjolan Voima tuottaa osakkailleen omakustannushintaista energiaa. Olemme suomalainen yritys ja teemme merkittäviä investointeja Suomessa.

Johdonmukaisuutta yhteiskunnalliseen ohjaukseen

Merkittävä investoijana odotamme poliittiselta päätöksenteolta johdonmukaisuutta ja vakautta. Energiateollisuuden kvartaali on 25 vuotta. Äkkinäiset muutokset toimintaympäristö ovat riski investoinneillemme, joita toteutamme vuosikymmeniksi. Meillä on poliittisille päätöksentekijöille yksi toive: antakaa meille selkeät tavoitteet ja ohjauskeinot, mutta älkää muuttako niitä joka vaalikausi.

Lauri Virkkunen

toimitusjohtaja
 

Ei kommentteja "Odotamme yli vaalikausien ulottuvaa energiapolitiikkaa"

Kommentoi "Odotamme yli vaalikausien ulottuvaa energiapolitiikkaa"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.