Blogikirjoitus

 
 

Kansallinen siirtymäsuunnitelma on hyväksytty

19.3.2014 7.52 | Petri Hurri

Pitkä odotus on palkittu: EU:n komissio on hyväksynyt Suomen kansallisen siirtymäsuunnitelman. Vihdoinkin! Ja mikä parasta, päätös on hyvin merkittävä Pohjolan Voiman lämpövoimalaitoksille.

Joustavasti, ei yhdellä rytinällä
Kansallinen siirtymäsuunnitelma on teollisuuspäästödirektiivin toimeenpanoon liittyvä jousto, joka antaa siihen sitoutuneille voimalaitoksille siirtymäaikaa kiristyvien päästöraja-arvojen käyttöönottoon.Siirtymäsuunnitelma antaa aikaa valmistella investoinnit ja niihin liittyvät päätökset pidemmällä aikavälillä, ja näin suurin hyöty onkin mahdollisuus vaiheistaa tarvittavat päästövähennysinvestoinnit laitosten ja yhtiöiden tarpeiden mukaan useammalle vuodelle: ei ole painetta tehdä kaikkea samanaikaisesti.

Monta laitosta mukana
Pohjolan Voiman voimalaitoksista siirtymäsuunnitelmaan ovat sitoutuneet PVO-Lämpövoiman Kristiina 2 ja Tahkoluoto, Vaskiluodon Voiman Vaskiluoto 2 ja Seinäjoki, Kymin Voima, Rauman Biovoiman öljykattila, Porin Prosessivoiman vanhemmat kattilat sekä Hämeenkyrön Voiman kaasukattila.

Siirtymäsuunnitelmakausi on 1.1.2016 - 30.6.2020, jolloin rikkidioksidin, typen oksidien ja hiukkasten päästöjä seurataan päästöpitoisuuden lisäksi tonnimääräisinä kokonaispäästöinä.  Siirtymäsuunnitelma takaa osaltaan Suomen oloissa tarpeellista säätövoimaa, mitä edustavat PVO-Lämpövoiman lauhdevoimalaitokset Kristiina 2 ja Tahkoluoto.

Pitkä polku, toivottu päätös
Viime vuonna komissio pyysi muutamaan kertaan täydennyksiä ja lisätietoja Suomen suunnitelmaan. Komission päätöstä odotettiin kuumeisesti jo vuoden lopulla. Lopulta päätöksen päivämääräksi kirjautui 10.3.2014 - ja päätös oli hyväksyvä!

Siirtymäsuunnitelma jatkaa lämpövoimalaitosten elämää.

Petri Hurri
Pohjolan Voima
johtaja; lämpövoima

Ei kommentteja "Kansallinen siirtymäsuunnitelma on hyväksytty"

Kommentoi "Kansallinen siirtymäsuunnitelma on hyväksytty"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.