Blogikirjoitus

 
 

Tarkastelussa vastuullisuus

22.9.2015 9.32 | Rea Oikkonen

Päivitämme Pohjolan Voimassa vastuullisen yritystoiminnan käytäntömme. Arvioimme, mitkä ovat yhtiön toiminnan ja sidosryhmiemme näkökulmasta olennaisia, vastuullisuuteen liittyviä asioita nyt ja huomenna.Varmistamme, että asiat ovat kunnossa vastuullisuusmielessä. Käymme henkilöstön kanssa läpi vastuullisuutta ja varmistamme, että vastuullinen toimintatapa on arkipäivää jokaisen tekemisessä ja mukana koko ajan.

Näkyväksi myös itsestäänselvyyksiä

Olemme tehneet tätä työtä kevättalvesta lähtien. Alkusyksystä valmistuu yritysvastuuohjelma.
Nostamme esille erityisesti ne asiat, joissa pitää tehdä enemmän.

Teemme myös näkyväksi asioita, joita teemme joka tapauksessa ja joiden emme edes välttämättä ole osanneet ajatella olevan vastuullisuutta. Energia-ala on hyvin lainsäädännöllä säädeltyä. Siksi vaikuttaa välillä siltä, että on hankala tehdä vielä paremmin. Vaikkapa patoturvallisuus on tällainen asia. Siitä pidetään huolta tinkimättä ja tarkasti. Se on toimintaan täysin sisäänrakennettua. Ei itsestäänselvyyttä edes mielletä vastuullisuudeksi.

Asiakkaat haastavat

Asiakkaillemme, etenkin suurille metsäyhtiöille vastuullisuus on kilpailukykytekijä. Asiakkaamme ovat kiinnostuneita vastuullisuuden käytännöistämme ja ovat nostaneet esiin esimerkiksi polttoaineiden hankinnan arvoketjut. Viimeksi he ovat haastaneet meitä siitä, mitä pelisääntöjä noudatamme hiilen ja uraanin hankinnassa.

Uraanin osalta TVO:lla on asiasta tarkat menettelytavat ja tiedot alkuperästä. Hiilen osalta tilanne on hankalampi, sillä aina hiilen alkuperää ei ole helppo selvittää.


Kaikkien arjessa mukana

Kävimme vuosi sitten läpi koko konsernin kattavan arvotyön. Keskustelimme silloin paljon myös vastuullisuudesta. Mielestämme se liittyy vahvasti kaikkiin arvoihimme: taitavasti, rohkeasti, yhdessä.

Näin toimien jokaisen pohjolanvoimalaisen arjessa ja työnteossa on vastuullisuus mukana ─ silloinkin, kun omalla työllä ei pysty varmistamaan koko toiminnan vastuullisuutta. Vastuullinen yritystoiminta rakentuu paloittain meidän kaikkien vastuullisuudesta työssämme.

Ei kommentteja "Tarkastelussa vastuullisuus"

Kommentoi "Tarkastelussa vastuullisuus"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.