Blogikirjoitus

 
 

Miten hankintaketjun läpinäkyvyys lisää vastuullisuutta?

1.9.2016 11.35 | Petri Hurri

Yritysten vastuullisuusvaatimukset ovat kasvaneet. Viranomaiset, sidosryhmät, poliitikot, media ja kansalaiset vaativat vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä – aivan oikeutetusti.

Yksi keskeisistä vastuullisuuden osa-alueista energia-alalla on polttoaineiden hankintaketjun jäljitettävyys. Mistä polttoaineemme tulevat ja ovatko toimittajamme kaikilla mittareilla vastuullisia?


Tunnistamme sen, että emme ole vastuussa ainoastaan omasta tekemisestämme. Meidän täytyy huolehtia myös siitä, että kumppanimme jakavat kanssamme samat arvot ja periaatteet.

Meillä Pohjolan Voimassa yksi tämän vuoden tärkeä kehittämiskohde on polttoaineiden hankintaketjun jäljitettävyys. Perustasomme on ollut kunnossa jo pitkään, siitä pitävät huolen viranomaisten ja omistajiemme tiukka vaatimustaso. Aina voi kuitenkin tehdä paremmin.

Nyt painopisteenämme on kotimaiset polttoaineet – biomassa, turve ja kierrätyspolttoaine – joiden läpinäkyvyyttä haluamme kehittää.

Miksi sitten biomassa, turve ja kierrätyspolttoaine ovat jäljitettävyydessä haaste? Yksi keskeinen syy on se, että markkinat kehittyvät ja alalle tulee uusia toimijoita.

Meidän selkeä minimivaatimuksemme on toimittajan viranomaislupien mukainen toiminta, joka vaatii yritykseltä jo paljon. Haluamme osaltamme hoitaa valvonnan tarkasti ja hioa yhteisiä prosesseja niin, että läpinäkyvyys paranee entisestään. Hyviä edistysaskeleita on jo otettu.

Sähkön ja lämmön tuottajana Pohjolan Voima on toimitusketjun alkupäässä vastuussa laajasti koko yhteiskunnalle.

Otamme vastuumme tosissaan mutta myös positiivisen kautta. Teemme oman työmme mahdollisimman hyvin aina hankintaketjun jäljitettävyydestä alkaen. Silloin on helppo esitellä toimintaa avoimesti kaikilla tasoilla.

Ei kommentteja "Miten hankintaketjun läpinäkyvyys lisää vastuullisuutta?"

Kommentoi "Miten hankintaketjun läpinäkyvyys lisää vastuullisuutta?"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.