Blogikirjoitus

 
 

Hyvinvoinnista lisää energiaa – niin työhön kuin vapaa-aikaankin

5.6.2018 8.00 | Kaisa-Reetta Korpela

Henkilöstö on yrityksen suurin voimavara, kuuluu kulunut mutta paikkansapitävä lause. Tiedostamme hyvin, että hyvinvoiva työntekijä jaksaa sekä työssään että viettää energisenä myös vapaa-aikaansa. Siksi haluamme huolehtia työntekijöistämme ja heidän hyvinvoinnistaan.

Aloitimme tänä vuonna Hyvinvoinnista lisää energiaa -hankkeen, jonka tavoitteena on tukea kokonaisvaltaista hyvinvointia ja lisätä energiaa sekä työssä jaksamista. Kokonaisuuteen kuuluu kymmenen viikkoa kestävä verkkovalmennus, joka tarjoaa neuvoja ja tukea työntekijöiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin parantamiseen. Lisäksi työpäivän aikana liikkumiseen motivoidaan muun muassa yhteisillä taukoliikuntatuokioilla.


 

Näillä erilaisilla virikkeillä kannustamme työntekijöitä liikkumaan ja löytämään omaa hyvinvointia tukevia tapoja niin työssä kuin vapaallakin. Lisäksi tarjolla on ohjeita ja vinkkejä esimerkiksi terveelliseen ravintoon, liikkumiseen, viisaampiin työtapoihin sekä palautumiseen ja stressinhallintaan.

Työhyvinvointi ei saa olla pakkopullaa, vaan tärkeintä on saada työntekijät itse kiinnostumaan omasta hyvinvoinnistaan ja sen ylläpitämisestä. Henkilöstön antama palaute verkkovalmennuksesta ja taukoliikuntahetkistä on ollut positiivista, ja moni on kertonut esimerkiksi löytäneensä uusia vinkkejä liikkumiseen.

Työhyvinvointia myös teknologian avulla

Erityisesti asiantuntijatyö on muuttunut viime vuosina. Aika- ja paikkariippumaton työskentely tuottaa myös haasteita, joista yksi on organisaation sisäisen vuorovaikutuksen ylläpitäminen. Tähän haasteeseen tukea tarjoaa viime vuonna Pohjolan Voimassa käyttöönotettu Office365-verkkoympäristö. Uudet työkalut ja viestintäkanavat mahdollistavat yhteisöllisen työskentelyn ja vuorovaikutuksen silloinkin, kun ei yhtä usein törmätä toimiston käytävällä tai neuvotteluhuoneessa.

Työntekijät ovat arvostaneet mahdollisuutta tehdä töitä ajasta ja paikasta riippumatta. Tutkimusten mukaan etätyö lisää hyvinvointia ja parantaa keskittymistä vaativissa tehtävissä tehokkuutta. Samalla on kuitenkin tärkeää varmistaa, että toimistolle on aina mukava tulla. 

Tuoreimman henkilöstökyselyn mukaan työntekijämme ovat ylpeitä työstään ja kokevat Pohjolan Voiman työpaikkana ja yhteishengeltään hyväksi. Emme silti ole tyydy tähän ja jää lepäämään laakereille, vaan kehitämme jatkuvasti toimintaamme ja työnteon tapoja saadun palautteen pohjalta – yhdessä koko organisaation kanssa.

Pohjolan Voiman organisaatiokulttuuria kehitetään Yhdessä!-hankkeella, jossa painopisteenä ovat innostaminen, osallistaminen, kuunteleminen sekä viestintä. Vuonna 2017 käynnistyneeseen sateenvarjohankkeeseen kuuluu viisi erilaista kehittämisosiota: Tulevaisuus ja strategia, Työnteon muuttuvat käytännöt, Työtapauudistus, Hyvinvoinnista lisää energiaa sekä Jokainen meistä on viestijä. Jokainen osa-alue tukee omalla tavallaan organisaatiokulttuurin uudistamista sekä hyvinvointia.

Ei kommentteja "Hyvinvoinnista lisää energiaa – niin työhön kuin vapaa-aikaankin"

Kommentoi "Hyvinvoinnista lisää energiaa – niin työhön kuin vapaa-aikaankin"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.