Blogikirjoitus

 
 

Mikä tekee Pohjolan Voimasta yhden Suomen parhaista työpaikoista?

14.2.2019 8.43 | Tiina Nyström

Nyt saa tuulettaa ja isosti! Pohjolan Voima nousi ensimmäistä kertaa Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon Great Place to Work -tutkimuksessa. Sijoittuminen tällaiseen joukkoon on meille valtava ilon aihe, ja kiitos siitä kuuluu jokaiselle työntekijällemme. Pohjolan Voima ei olisi mitään ilman osaavaa, sitoutunutta henkilöstöä, meidän tärkeintä voimanlähdettämme.

Olemme tehneet viime vuosina paljon töitä työviihtyvyyden ja työntekijöidemme hyvinvoinnin eteen. Henkilöstön ja esimiestyön kehittämisestä ei ole haluttu tinkiä haastavinakaan aikoina, päinvastoin. Tulokset kertovat, että olemme tehneet yhdessä oikeita asioita.

Mitä henkilöstömme sitten ajattelee Pohjolan Voimasta työpaikkana? Vaikka olen henkilöstöjohtajana lähellä työntekijöidemme pulssia, on tärkeää saada tutkittua dataa siitä, mitkä asiat meillä toimivat ja missä on puolestaan kehitettävää.

Tiivistin Great Place to Workin tutkimustuloksista kolme syytä, mikä tekee meistä hyvän työpaikan.


Syy 1: Me-henki

Great Place to Work -tutkimuksen mukaan yksi selkeimmistä vahvuuksistamme on hyvä yhteishenki. Meillä vallitsee ystävällinen ja arvostava ilmapiiri, jossa jokainen voi olla oma itsensä ja uskaltaa kertoa mielipiteensä. Haluamme tehdä työmme hyvin ja luotamme siihen, että muutkin tekevät samoin. Koemme että tukea on aina tarjolla, kun sitä tarvitsee. Meillä ei myöskään tarvitse pokkuroida – tutkimuksen mukaan tasa-arvoisuus ja yhdenvertaisuus ovat Pohjolan Voiman ytimessä. 

Syy 2: Ylpeys omasta ja muiden tekemisestä

Meillä on korkeatasoisen ammattiosaamisen työkulttuuri. Olemme ylpeitä osaamisestamme ja se näkyy haluna kehittää sekä yhtiön toimintaa että omaa osaamista. Pidämme omaa työpanostamme tärkeänä. Työmoraalimme on myös korkea: olemme valmiita ponnistuksiin, jotta työt tulevat tehdyksi.

Syy 3: Vapaus ja vastuu

Vapaus ja vastuu kulkevat meillä käsi kädessä. Työntekijöidemme mielestä johto luottaa heidän tekevän työnsä hyvin ilman jatkuvaa tarkkailua. Henkilöstömme kokee saavansa paljon vastuuta sekä hyvät resurssit ja välineet työtehtäviensä hoitamiseen. Lisäksi henkilöstömme kokee, että joustavuutta on riittävästi ja töistä saa vapaata tarpeen vaatiessa.

Ei muuten taida olla sattumaa, että nämä vahvuutemme vastaavat arvojamme: taitavasti, rohkeasti, yhdessä.

Vahvuuksiemme lisäksi ymmärrämme ja muistamme hyvin, että paljon on vielä kehitettävää. Yksi niistä on se, että osaisimme pysähtyä ja juhlia yhteisiä onnistumisia aiempaa paremmin. Se hetki on nyt!

#energinenmeininki

Ei kommentteja "Mikä tekee Pohjolan Voimasta yhden Suomen parhaista työpaikoista?"

Kommentoi "Mikä tekee Pohjolan Voimasta yhden Suomen parhaista työpaikoista?"

Antamaasi sähköpostiosoitetta ei julkaista sivustolla.

Anna osoite täydellisessä muodossa (esim. http://www.oma-osoite.com)

Tällä toimenpiteellä pyritään estämään lomakkeen käyttö roskapostitukseen.

 

Haluan saada tiedon uusista kommenteista antamaani sähköpostiosoitteeseen.