Meille on tärkeää kuunnella ja ymmärtää nuorten ajatuksia

Pohjolan Voima on yhteistyökumppanina Nuorten ilmasto- ja luontohuippukokouksessa, joka pidetään Helsingin Messukeskuksessa 23.10. Tilaisuuteen odotetaan paikan päälle yli 200 nuorta. Lisäksi etäyhteyksien päästä tilaisuutta seuraa varmasti suuri joukko kiinnostuneita. Tämä yhteistyö on meille suuri kunnia, josta haluan lämpimästi kiittää tilaisuuden järjestäjiä, siis nuoria.

Riitta Larnimaa, johtaja, Pohjolan Voiman viestintä ja yhteiskuntasuhteet
Riitta Larnimaa, johtaja, viestintä- ja yhteiskuntasuhteet, Pohjolan Voima Oyj

Olemme jo useamman vuoden aikana eri yhteyksissä keskustelleet nuorten kanssa ilmastoasioista ja energiasta. Meille on tärkeää kuunnella ja ymmärtää nuorten ajatuksia. Ja samalla tuoda esille asioita, joita me yhtiöt joudumme ottamaan päätöksenteossamme huomioon. Kestävän kehityksen eri näkökulmien – ihmisten, ympäristön ja talouden – yhteensovittaminen ei ole aina helppoa. Siihen meidän on kuitenkin yhdessä tähdättävä.  

Olin toisella luokalla koulussa, kun YK:n ensimmäistä ympäristökokousta vietettiin vuonna 1972 Tukholmassa. Samana vuonna Rooman klubi herätti kansainvälistä huomiota julkaisemallaan Kasvun rajat -teoksella. Muistan koulun päivänavauksen, jossa asiasta puhuttiin ja musiikkina soi pienen koululaisen mieleen syvälle porautunut surullinen luonnon tuhoutumisesta kertova laulu. Muistan kuin eilisen päivän, miten minua pelotti. Joitakin vuosia sitten löysin lapsuudenkotini ullakolta piirustustunnilla sakura-väreillä piirtämäni kuvan: musta kala ja kuollut puu. Kenties siksi kymmenen vuotta myöhemmin aloitin ympäristöterveystieteiden opinnot Kuopion yliopistossa. Samana vuonna perustettiin ympäristöministeriö.

Minulle itselleni yhteistyö nuorten kanssa on sydämen asia. Äitinä, kansalaisena, ympäristöterveystieteilijänä ja energiayhtiön vastuullisuusasioista vastaavana koen, että minulla – ja meillä kaikilla – on suuri vastuu nuorten tulevaisuudesta. Vain teoilla on merkitystä ja niitä meidän pitää tehdä yhdessä – toisiamme arvostaen ja kuunnellen, yhdessä eteenpäin kulkien. 

Toivon, että Nuorten ilmasto- ja luontohuippukokous saa ansaitsemansa huomion ja nuorten viesti otetaan Glasgow´n kansainvälisessä ilmastokokouksessa vakavasti.

Riitta Larnimaa, johtaja, viestintä- ja yhteiskuntasuhteet, Pohjolan Voima Oyj