Uutinen

 
 

Hämeenkyrön Voiman biovoimalaitoksen kierrätyspolttoaineen vastaanottolaitteisto valmistuu

Kierrätyspolttoaineen käyttö Hämeenkyrön Voiman biovoimalaitoksen täydennyspolttoaineena on aloitettu. Uusi kierrätyspolttoaineen vastaanottolaitteisto on parhaillaan koekäytössä.

Biovoimalaitoksen uusi kierrätyspolttoaineen vastaanottolaitteisto ja uusi, aiempaa tarkempi savukaasupäästöjen mittauslaitteisto asennettiin kesän ja syksyn aikana. Laitteiston testaus kierrätyspolttoaineella aloitettiin marraskuun puolessa välissä ja koekäyttö valmistuu vuoden loppuun mennessä. Uuden toiminnan myötä laitoksen kokonaispäästöt vähenevät ja päästöille asetetut tiukat ohje- ja raja-arvot alitetaan selvästi.

Vastaanottolaitteiston toimitti Raumaster Oy Raumalta, savukaasujen mittauslaitteiston Gasmet Technologies Oy Helsingistä ja rakennustyöt Kuljetus A Härmä Oy Kyröskoskelta.

-       Kierrätyspolttoaine toimii voimalaitoksella täydennyspolttoaineena ja puuperäiset polttoaineet säilyvät yhä voimalaitoksen pääpolttoaineena. Täydennyspolttoaineiden osuutta kasvattamalla haluamme parantaa energiatuotannon kilpailukykyä, toteaa Hämeenkyrön Voiman toimitusjohtaja Jarmo Tervo.

Alueellisilta valmistajilta ostettava hyvälaatuinen kierrätyspolttoaine koostuu erilliskerätystä ja lajitellusta kaupan ja teollisuuden energiajakeesta sekä rakennusten purkupuusta, joka soveltuu hyvin energiantuotantoon.

Lisätietoja: Jarmo Tervo, toimitusjohtaja, Hämeenkyrön Voima Oy,
puh. 050 3133 308.

Hämeenkyrön Voima on Pohjolan Voima Oy:n ja Leppäkosken Sähkö -konserniin kuuluvan DL Power Oy:n omistama yhtiö, jonka biovoimalaitos Hämeenkyrössä Metsä Board Kyron tehdasalueella valmistui vuonna 2012. Voimalaitos tuottaa lämpöä 55 megawatin teholla Metsä Board Kyron kartonkitehtaan prosessilämmöksi ja kaukolämmöksi Leppäkosken Sähkön asiakkaille sekä sähköä 12 megawatin teholla.