Uutinen

 
 

Laanilan Voiman savukaasupuhaltimen moottorin uusinta tuo energiatehokkuutta ja käyttövarmuutta

Laanilan Voiman biovoimalaitoksen Pyroflow-kattilan savukaasupuhaltimen moottori ja sitä ohjaava taajuusmuuttaja uusitaan. Uusinta sisältyy Laanilan Voiman vuoden 2017 energiatehokkuushankkeisiin.

Savukaasupuhaltimen uusi 315 kilowatin sähkömoottori asennetaan ja otetaan käyttöön toukokuussa. Savukaasupuhallin tehostaa savukaasujen palamista ja kaasujen virtausta ulos kattilasta luomalla alipaineen kattilan tulipesään ja savukaasukanaviin. Laanilan Voimassa vaihdetaan vuonna 1982 käyttöönotetun kattilan puhaltimen moottori ja sen ohjaus tehokkaampaan nykyisten sähkömoottorien IE3 energiatehokkuusvaatimusten mukaiseksi.

-  Olemme sitoutuneet energiatehokkuuden kehittämiseen jatkuvan parantamisen periaatteella. Savukaasupuhaltimen moottorin ja taajuusmuuttajan uusinta on hyvä esimerkki teknisestä investoinnista, joilla pystymme säästämään energiaa ja tehostamaan energiantuotantoamme, toteaa Laanilan Voiman toimitusjohtaja Pekka Törmänen.

Laanilan Voimalla on käytössä sertifioitu ETJ+energiatehokkuusjärjestelmä. Laanilan Voima on myös liittynyt vapaaehtoiseen energiatehokkuustehokkuussopimukseen energiantuotantoalan toimenpideohjelmaan kaudelle 2017 – 2025.  

Lisätietoja: Pekka Törmänen, toimitusjohtaja, Laanilan Voima Oy, puh. 050 303 8656

Laanilan biovoimalaitos Laanilan tehdasalueella Oulussa on Pohjolan Voiman tytäryhtiön Laanilan Voima Oy:n voimalaitos, joka tuottaa lämpöä ja sähköä Oulun Laanilan tehdasalueen yrityksille sekä Oulun Energialle. Laanilan Voiman henkilöstö käynnissäpitää myös Oulun Energian Laanilan ekovoimalaitosta. Laanilan biovoimalaitos käyttää pääpolttoaineinaan turvetta ja puupolttoaineita.