Uutinen

 
 

Pohjolan Voima mukana Vuoden ilmastoteko -kilpailussa

Vuoden ilmastoteko palkitsee vuosittain rohkeista teoista ilmaston ja ympäristön hyväksi. Vaskiluodon Voima ja Hämeenkyrön Voima ovat mukana Vuoden ilmastoteko 2012 –kilpailussa.

Tunnustus voidaan myöntää energia-alalla toimivalle tai alaan liittyvälle yritykselle tai yhteisölle, joka on edistänyt toiminnallaan ilmastonmuutosta torjuvia tekoja. Palkittavaksi ehdotetun toiminnan tulee olla tasapainossa taloudellisten, sosiaalisten ja muiden ympäristönäkökulmien kanssa. Lisäksi edellytetään, että kilpailuun osallistuvat yritykset ovat mukana energiatehokkuussopimuksissa, jos niitä voidaan soveltaa yrityksen toimialalla. Valinnassa arvioidaan erityisesti sitä, kuinka paljon investointi, hanke tai vastaava on vähentänyt hiilidioksidipäästöjä.

Hämeenkyrön Voima ja Vaskiluodon Voima kisaavat tunnustuksesta 

Vuoden ilmastoteko 2012 -ehdokkaat ovat Leppäkosken sähkö, Tampereen sähkölaitos, Vaasan Sähkö Oy & Vaskiuodon Voima & Westenergy, Espoon kaupunki, Fortum Markets, Gasumin, HSY:n ja HSL:n yhteishanke, Helsingin Energia, Hämeenkyrön Voima Oy, Oulun Energia, Porvoon Energia, Skaala Oy, Suur-Savon Sähkö Oy, Sähköinen liikenne -hanke sekä WWF. Voittaja julkistetaan huhtikuussa 2013.

Pohjolan Voima näkyy kisassa Hämeenkyrön Voiman ja Vaskiluodon Voiman osallistumisen kautta.  Hämeenkyrön Voima osallistuu kisaan uudelle yhteishankkeena toteutetulla biovoimalaitoksella. Vaskiluodon Voiman kilpailukärkenä on Vaasan energiatäyskäännös eli siirtyminen uusiutuviin kotimaisiin energianlähteisiin.

Vuoden ilmastoteko 2012 -yleisöäänestys auki

Vuoden ilmastoteko -kisaan liittyy kaikille avoin yleisöäänestys. Äänestys kestää maaliskuun loppuun. Äänestäjien kesken arvotaan Helkama Jopo -polkupyörä.

Äänestää voi kisan verkkosivuilla Vuoden ilmastoteko.fi. Sivuilla on esitelty kaikki kisan osanottajat.