Uutinen

 
 

PVO-Vesivoiman Kemijoen vesivoimalaitosten käytönvalvonta siirtyy Tampereelle

Pohjolan Voiman vesivoimayhtiön PVO-Vesivoima Oy:n Kemijoen voimalaitosten ja vesistöjen käyttö sekä tuotannon ohjaus siirtyy UPM Energyn valvomoon Tampereelle. Muutoksella ei ole vaikutusta vesistöjen säännöstelyyn tai voimalaitosten omistukseen.

PVO-Vesivoiman Kemijoen Isohaaran vesivoimalaitoksen ja vesistöjen käytönvalvonta siirtyy UPM Energyn Tampereen valvomon hoidettavaksi 19.9.2018 alkaen. Vastaava siirto tehdään Jumiskon vesivoimalaitoksella 10.10.2018.

PVO-Vesivoiman voimalaitosten käytönvalvonta siirtyy vaiheittain vuoden 2018 aikana UPM Energyn Tampereen valvomon hoidettavaksi yhtiöiden välillä aiemmin solmitun energianhallintapalveluiden palvelusopimuksen mukaisesti. UPM Energy on hoitanut palveluna Iijoen vesivoimalaitosten ja vesistöjen käytön sekä tuotannon ohjauksen 9.5.2018 alkaen.

Muutos tehostaa toimintaa ja tuo synergiaetuja. Samalla se tuo UPM Energyn vesivoiman suunnitteluun ja operointiin Tampereen valvomoon keskittyneen osaamisen PVO-Vesivoiman käyttöön.

Muutoksen yhteydessä PVO-Vesivoiman vesivoimalaitosten käytönvalvonnan yhteystiedot muuttuvat. Käytönvalvonnan uusi puhelinnumero Isohaaran voimalaitoksella on 19.9.2018 alkaen 040 090 9452 (24 h). Jumiskon vesivoimalaitoksella käytönvalvonnan uusi numero otetaan käyttöön 10.10.2018. Numero on jo käytössä Iijoen vesivoimalaitosten käytönvalvonnassa.

Voimalaitosten muut yhteystiedot säilyvät ennallaan. Ajantasaiset yhteystiedot löytyvät nettisivuiltamme www.pohjolanvoima.fi/yhteystiedot.

Lisätietoja:
Antti-Pekka Sipola, asiantuntija, käynnissäpito, PVO-Vesivoima Oy, puh. 050 303 8615

PVO-Vesivoima Oy tuottaa sähköä vesivoimalaitoksilla Iijoella, Kemijoella ja Kokemäenjoella. Yhtiön sähköntuotanto on keskimäärin 1,7 terawattituntia vuodessa. Yhtiö kuuluu Pohjolan Voima -konserniin. www.pohjolanvoima.fi; Twitter: @PVOVesivoima

UPM Energy on merkittävä toimija Pohjoismaisilla sähkömarkkinoilla. 1500 MW:n tuotantokapasiteetilla mitattuna UPM Energy on Suomen toiseksi suurin sähkön tuottaja. Sähkön tuottamisen lisäksi toimintamme käsittää fyysisen sähkön ja sen johdannaisten kaupan sekä erilaiset palvelut sähkön teollisille kuluttajille ja tuottajille. www.upmenergy.fi