Uutinen

 
 

Rauman Biovoima sai Rauman kaupungin HINKU – Kohti hiilineutraalia Raumaa -tunnuksen

Rauman kaupunki on myöntänyt Rauman Biovoima Oy:lle kunniakirjan sitoutumisesta kaupungin hiilineutraalin kunnan tavoitteeseen.

Valintaperusteissa painotettiin yhtiöiden laatimia resurssilaskelmia energiankulutuksesta, sekä raaka-aine- ja jätehuoltokustannuksista sekä resurssien käytön seurantaa.

Rauman Biovoima on Suomen vihreimpiä voimalaitoksia kokoluokassaan. Uusiutuvien polttoaineiden käyttö, energiatehokkuus, hyvä prosessien hallinta sekä tehokas savukaasujen puhdistus takaavat ympäristöystävällisen energiantuotannon. Rauman Biovoima on sitoutunut ympäristöasioiden hyvään hoitoon ja jatkuvaan parantamiseen. Voimalaitoksella on sertifioitu ympäristöjärjestelmä ISO14001 ja energiatehokkuusjärjestelmä ETJ+.

Rauman Biovoima on edelläkävijä sivutuotteiden hyödyntämisessä. Sen tavoitteena on täysin jätteetön energiantuotanto. Yhtiö osallistuu EU:n osittain rahoittamaan Circwaste-kiertotaloushankkeeseen, jossa edistetään teollisuuden ja kotitalouksien jätteiden kierrätystä. Lounais-Suomen aluehankkeeseen kuuluvassa Sampaananlahden kenttäprojektissa hyödynnetään teollisuuden sivuvirtoja rakentamisessa. GeoTeko-palkinnon vuonna 2013 voittanut Sampaananlahden kenttäprojekti on ensimmäinen tämän mittakaavan projekti Suomessa. Hankkeen toimenpiteet säästävät luonnon kiviaineksia ja turhia kuljetuksia ja siten vähentävät päästöjä ja energian kulutusta.

Rauman kaupungin myöntämän kunniakirjan saivat tänä vuonna lisäksi Rauman Energia Oy, HKScan Oyj, Mantsinen Group Ltd Oy, Rauman Satama Oy, Suomen Sairaalatukku Oy ja UPM Communication Papers Oy. Kaikkiaan 53 yritystä ovat saaneet Rauman HINKU-tunnustuksen.

Lisätietoja: Timo Pitkänen, toimitusjohtaja, Rauman Biovoima Oy, puh. 0204 143 611