Uutinen

 
 

Pohjolan Voima nousi parhaiden työpaikkojen joukkoon

Pohjolan Voima on noussut ensimmäistä kertaa Suomen parhaiden työpaikkojen listalle Great Place to Workin vuosittaisessa tutkimuksessa. Yhtiö sijoittui keskisuurten työpaikkojen sarjassa sijalle 28. 

     - Suomen parhaiden työpaikkojen joukkoon pääsy on meille kunnia-asia. Kiitos tästä kuuluu henkilöstöllemme, joka on ollut vahvasti mukana rakentamassa yrityskulttuuriamme. Yhdessä tekeminen sekä rento, välitön ja arvostava ilmapiiri ovat voimanlähteitämme, sanoo Pohjolan Voiman toimitusjohtaja Ilkka Tykkyläinen.  

Great Place to Work -tutkimuksen tuloksilla on suuri merkitys Pohjolan Voimalle erityisesti siksi, että yhtiö on viime vuosina käynyt lävitse suuria muutoksia.   

      - Sijoitus on osoitus siitä, että muutokset on onnistuttu viemään läpi vuorovaikutteisesti viestien ja työntekijöitä kuunnellen. Henkilöstö on aivan välttämätöntä ottaa tiiviisti mukaan tärkeiden asioiden valmisteluun ja toiminnan kehittämiseen, Tykkyläinen painottaa. 

Pohjolan Voimassa on tehty paljon kehitystoimia henkilöstön työssä viihtymisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Henkilöstöjohtaja Tiina Nyströmin mukaan henkilöstön ja esimiestyön kehittäminen on ollut yhtiössä tärkeää haastavinakin aikoina.  

      - Energia-ala on isossa murroksessa, ja samalla myös henkilöstötyön ja yrityskulttuurin on muututtava. Työntekijämme ovat valtavan ylpeitä omasta ja yhtiömme osaamisesta, ja se näkyy haluna kehittää sekä omaa että yhtiön toimintaa. Luottamuksen ilmapiiristä kertoo se, että ihmiset uskaltavat ja osaavat antaa myös rakentavaa kritiikkiä ja palautetta. Me-henki on vahva, Nyström kertoo.  

Henkilöstölähtöinen ajattelu näkyy Great Place to Work -tutkimuksen tuloksissa.  

      - Pohjolan Voima on tehnyt viime vuodet systemaattista kehittämistyötä hyvän työpaikan rakentamisen eteen välillä haastavissakin tilanteissa. Toiminnan lähtökohtana on asiakaskeskeisyys, ja Pohjolan Voimassa ymmärretään, että tyytyväiset työntekijät ovat avain erinomaiseen asiakaskokemukseen, kuvailee asiantuntija Sonja Hilvo Great Place to Workista. 

Great Place to Work on koonnut listan Suomen parhaista työpaikoista 17 vuoden ajan. Tutkimuksessa oli tällä kertaa mukana noin 150 organisaatiota, joista 50 korkeimmat pisteet saanutta ylsi Suomen parhaat työpaikat 2019 -listalle. 

Lisätietoja: 

Ilkka Tykkyläinen, toimitusjohtaja, puh. 010 478 6056 

Tiina Nyström, henkilöstöjohtaja, puh. 010 478 6505