Uutinen

 
 

Pallo hallussa -podcast: Slushin opit energia-alalle

Työn merkityksellisyys ja vaikuttamismahdollisuudet korostuvat nuoria rekrytoitaessa, muistuttaa Slushin Johannes Tervo Pohjolan Voiman Pallo hallussa -podcastissa. Hänen mielestään Pohjolan Voima on missionsa puolesta paljon kiinnostavampi työnantaja kuin moni globaali teknologiajätti.

Maailman suurimmaksi startup- ja sijoittajatapahtumaksi kasvanut Slush järjestetään Helsingissä jälleen marraskuussa. Ankeimmasta vuodenajasta kaiken ilon irti ottavalla Slushilla on tarina vertaansa vailla: se on kasvanut 12 vuodessa parinsadan yrittäjän, yrittäjyydestä kiinnostuneen ja sijoittajan tapaamisesta Messukeskuksen täyttäväksi tapahtumaksi, jonne odotetaan tänä vuonna 25 000 kävijää.

Slushin alkuperäisenä ideana on ollut kasvattaa kiinnostusta yrittäjyyttä kohtaa. Slushin kansainvälisistä kumppanuuksista vastaavan Johannes Tervon mukaan yrittäjyys on edelleen Slushin ydin.

– Uskomme vahvasti, että yrittäjyys on loistava tapa luoda sellainen maailma kuin haluamme. Slushin tavoitteena on auttaa yrittäjiä ja yrittäjäksi aikovia sekä nostaa esiin yrityksiä, jotka pyrkivät ratkaisemaan maailman suurimpia ongelmia, Tervo kertoo Pohjolan Voiman podcastissa.

Kerro tarina, joka vaikuttaa

Mistä johtuu, että maailman muuttaminen ja asioihin vaikuttaminen yhdistetään yleensä starttaaviin yrityksiin – ei niinkään perinteisiin, isompiin yrityksiin? Tämä on Pohjolan Voiman toimitusjohtajan Ilkka Tykkyläisen mielestä aidon pohdinnan paikka.

Tervon mielestä kyse on pitkälti innostavasta tarinasta ja vaikutusmahdollisuuksista.

– Ehkä se liittyy siihen, että startup-yrityksissä missio liittyy suoraan tähän hetkeen, kun taas suuryrityksien on pidettävä huoli osakkeenomistajista, arvonluonnista sekä monista muista vastuista ja pidempiaikaisista tavoitteista. Tämä ei luo kaltaiselleni, ehkä vähän naiivillekin nuorelle samanlaista innostusta kuin startup-yritykset.

Aalto-yliopistossa energia- ja ympäristötekniikkaa opiskeleva Tervo muistuttaa, että Pohjolan Voima kilpailee rekrytointikentällä samoista nuorista kuin Google, Microsoft tai Amazon.

– Pohjolan Voimakin on softayritys nyt ja tulevaisuudessa. Teknologia-ala kasvaa viisinkertaisella nopeudella muihin aloihin verrattuna. Teidän on kilpailtava lahjakkuuksista samoilla pelikentillä, joissa muutkin ovat.

Tervon mielestä Pohjolan Voimalla on mission puolesta huomattavasti enemmän annettavaa kuin isoilla teknologiayrityksillä.

– Teidän merkityksenne viestiminen suoraan näille nuorille on hirvittävän tärkeää.

Tarjoa mahdollisuuksia vaikuttaa

Pohjolan Voimalla on tarina sekä missio, joka on yhä merkityksellisempi maailman sähköistyessä kovaa vauhtia. Tykkyläisen mielestä on aiheellista pohtia, miten yhtiö voisi jatkossa viestiä niistä aiempaa vetoavammin.

– Meidän arvomme ovat taitavasti, rohkeasti, yhdessä. Miten rohkeus näkyy tekemisessämme? Meidän pitäisi tulla vahvemmin mukaan foorumeille, joissa parhaat osaajat tällä hetkellä ovat ja ottaa oppia.

Tervo painottaa, että Pohjolan Voiman missio on aito ja todellinen.

– Kertokaa, miten teidän tarjoamissanne rooleissa pääsee vaikuttamaan.

Kuuntele lisää podcastista! 

Pallo hallussa -podcast on kuunneltavissa Spotifyssa, Applen ja Googlen podcast-palveluissa sekä Pohjolan Voiman verkkosivuilla.