Uutinen

 
 

Laanilan Voima uusii 6 kilovoltin kytkinlaitoksen

Laanilan Voima Oy uusii Oulussa Laanilan tehdasalueella sijaitsevan biovoimalaitoksensa 6 kilovoltin kytkinlaitoksen vuosien 2016 - 2017 aikana. Uusinta varmistaa alueellista sähköjakelua.

Pohjolan Voima -konserniin kuuluva Laanilan Voima Oy on aloittanut voimalaitoksensa 6 kilovoltin kytkinlaitoksen uusinnan. Hankkeeseen liittyvät perustustyöt ovat käynnissä. Kytkinlaitoksen uusinta valmistuu kahdessa vaiheessa; 1. osa valmistuu vuoden 2016 lopussa ja osa 2. valmistuu kesäkuuhun 2017 mennessä.

 -       Kytkinlaitoksen uusinta on osa voimalaitoksemme systemaattista kunnossapito-ohjelmaa. Se varmistaa voimalaitoksemme käytettävyyttä ja alueellista sähkönjakelua, toteaa Laanilan Voima Oy:n toimitusjohtaja Pekka Törmänen.

Kytkinlaitoksen kojeistorakennuksen ja kojeistot toimittaa ABB Oy.

Hankkeeseen liittyvät perustustyöt aiheuttavat voimalaitoksen piha- ja pysäköintialueelle väliaikaisesti käyttörajoituksia.

Lisätietoja: Pekka Törmänen, toimitusjohtaja, Laanilan Voima Oy, puh 050 303 8656

Laanilan biovoimalaitos Laanilan tehdasalueella Oulussa on Pohjolan Voiman tytäryhtiön Laanilan Voima Oy:n voimalaitos, joka tuottaa lämpöä ja sähköä Oulun Laanilan tehdasalueen yrityksille sekä Oulun Energialle. Laanilan Voiman henkilöstö käynnissäpitää myös Oulun Energian Laanilan ekovoimalaitosta. Laanilan biovoimalaitos käyttää pääpolttoaineinaan turvetta ja puupolttoaineita.