Energiansäästöviikko

 
 

Hyvinvoinnista tulee energiaa syksylläkin 

Hyvinvoinnista energiaa oli viime keväänä teemana Pohjolan Voimassa, kun yhtiö järjesti henkilöstölle hyvinvointivalmennusohjelman. Teema jatkuu tänä syksynä mm. luennoilla, taukojumpalla ja esimiestyön kehittämisellä.

‒ Kevään Lifted-valmennus oli iso kokonaisuus, josta on edelleenkin tullut hyvää palautetta. Halusimme pitää Kaisa-Reetta Korpela, HR-koordinaattori, Pohjolan Voimahyvinvoinnin koko vuoden läpikulkevana teemana, joten nyt jatkamme asiantuntijaluennoin ja yhteisellä taukojumpalla, kertoo Pohjolan Voiman hr-koordinaattori Kaisa-Reetta Korpela.

Palautuminen ja uni puhuttavat

Hyvinvointiluentosarja alkoi syyskuussa. Työterveyspsykologi kertoi työstressistä palautumisesta ja siitä, miten itse kukin voi edistää palautumistaan.

‒ Meitä muistutettiin mm. siitä, miten tärkeitä tauot ovat työpäivän aikana ja miten positiiviset kokemukset edistävät palautumista.

Kevään valmennuksen aikana uni nousi yhdeksi keskeiseksi keskustelunaiheeksi. Se on hyvinvoinnin peruspilari, josta nipistetään liian helposti aikaa pois. Siksi uni valikoitui lokakuu luennon aiheeksi.

Mitä tarvitaan tulevaisuuden työelämässä?

Marraskuussa on aiheena itsensä johtaminen muuttuvassa työelämässä sekä se, miten säilyttää oma kilpailukykynsä myös tulevaisuudessa.

Joulukuussa vuorossa on katsausta siihen, millaisia työyhteisötaitoja työelämässä tulevaisuudessa tarvitaan.

Yhteistä liikuntaa tarjolla

Eräs keväisen valmennuksen tavoitteista oli myös lisätä yhteisöllisyyttä. Yhteisiä hetkiä ja toimintaa on tarjolla nytkin.

‒ Perjantaisin pidetään yhteinen taukojumppa tai venyttelyhetki, joihin ihmiset voivat osallistua myös etänä. Jumppavideo pyörii näytöllä ja Skypen kautta etäosallistujille. Video näyttää pääkonttorin taukojumppaajat. Samassa tahdissa voidaan mennä. Ja syyskuun olimme mukana kävelykilometrikisassa.

‒ Kaikkien käytettävissä on myös mobiilisovellus, joka auttaa valitsemaan hyvinvoinnin kannalta parempia vaihtoehtoja.

Energiaa Lataamosta

Jumpan lisäksi pääkonttorilla työskentelevät pohjolanvoimalaiset voivat ladata energiaa työpäivän aikana myös Lataamosta. Sinne voi vetäytyä pienille nokkaunille, venyttelemään, lukemaan tai ratkomaan vaikka pulmapelejä.Lataamossa voi hetken huokaista ja ladata energiaa.

Unelmien työpäivänä, 5.10. järjestettiinkin uudistetun Lataamon tuparit.

Energiaa esimiehille

Pohjolan Voimassa kehitetään myös esimiestyötä. Syyskuun lopusta lähtien esimiehille järjestetään kuukausittain pyöreän pöydän keskusteluja.

Käytännössä ne tarkoittavat noin puolen tunnin keskustelutilaisuutta. Jokaisella kerralla on teema, josta sen parhaiten tunteva valmistelee lyhyen esityksen. Sitten aiheesta keskustellaan.

‒ Aiheet ovat sellaisia, joista esimiehet erityisesti haluavat keskustella tai mihin he kaipaavat tukea. Osallistumisen kynnys on matala. Tavoitteena on tarjota esimiehille ajankohtaista tietoa, mutta myös paikka ja aika esimiesten väliselle keskustelulle.