Hyvinvointivalmennus kevään ohjelmassa

 
 

Noin kolmen kuukauden mittainen hyvinvointivalmennus on juuri alkanut Pohjolan Voimassa. Ohjelmaan kuuluu mm. liikuntaa, ravitsemusasioita, stressin hallintaa ja palautumista.

Pohjolan Voimassa on juuri aloitettu koko konsernin kattava hyvinvointihanke. Kymmenen viikon kuluessa osallistujat saavat paljon tietoa, oppimistehtäviä ja harjoituksia hyvinvoinnin eri osa-alueilta.

Nyt ei puhuta työhyvinvoinnista, vaan hyvinvoinnista ylipäätään – eihän ole erillistä työ- ja vapaa-ajan hyvinvointia. On vain hyvinvointia, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Verkkovalmennus kaikkien ulottuvilla

‒ Valmennus on verkkovalmennusta, joten koko henkilöstöllä eri paikkakunnilla on yhtäläiset mahdollista osallistua siihen. Kullakin viikolla on oma teemansa, siihen liittyviä viikkotehtäviä, webinaareja ja podcasteja, HR-koordinaattori Kaisa-Reetta Korpela kuvaa. Kaisa-Reetta Korpela, HR-koordinaattori, Pohjolan Voima

‒ Maanantaisin virittäydymme viikkoon ja saamme viikon oppimistehtävän, keskiviikkoisin vuorossa on liikuntatreeni ja perjantaisin yhteinen taukojumppa. Lauantaina sähköpostiin kilahtaa vielä joogaohje. Valmennus toimii tietenkin myös mobiililaitteissa.

Liikuntatreeneistä voi valita helpommat tai haastavammat ohjeet. Ne ovat saatavissa sekä videolla että kirjallisesti.
Valmennuksen ja aineistot toteuttaa Lifted.

Palautumista, stressin hallintaa, ajankäyttöä

Liikunta on vain yksi osa valmennusta. Palautuminen ja stressin hallinta on monelle akuutti asia, samoin parempi ajanhallinta. Näistä aiheista on tarjolla paljon tietoa ja työkaluja valmennuksen aikana.

‒ Meillä on eri paikkakunnilla ”hyvinvointiagentteja”, jotka toimivat omissa työyhteisöissään yhteyshenkilöinä, tsemppareina ja motivoijoina työkavereilleen, Korpela kertoo.

Osallistujat voivat valita osiot, joihin haluavat keskittyä, tai käydä läpi koko ohjelman. Aineistoihin voi tutustua ja tehtäviä tehdä työajalla.

Energiatestissä oma energisyys

Valmennuksen aluksi kukin pohjolanvoimalainen on voinut halutessaan tehdä itselleen energiatestin. Se konkretisoi, minkä verran itsellä on energistä aikaa vuorokaudessa. Valmennusjakson lopussa testi toistetaan.

‒ Haluamme edistää sitä, että henkilöstöllä riittää energiaa ja hyvinvointia sekä työssä että vapaa-ajalla. Mitattavissa oleva tavoite on, että koko organisaation tasolla energiataso nousee. Kuitenkin yksi tärkeimmistä tavoitteista on se, että näin saataisiin lisättyä yhdessä tekemistä ja yhteishenkeä.

‒ Eikä tietenkään haittaa, jos ihmiset löytävät uusia vinkkejä ja jopa aihioita elämäntapamuutoksiin tukemaan omaa hyvinvointiaan.

Energiantuottajan oma energiataso siis nousuun.