Hyvinvointivalmennus toi työkaluja kiireen hallintaan

 
 

 

Kevään kestänyt hyvinvointivalmennus on nyt takana Pohjolan Voimassa. Tai ei aivan: syksyllä on tarkoitus jatkaa hyvinvointiaiheen parissa. Myöskään perjantaiaamujen yhteisestä taukojumpasta ei heti luovuta.

Kymmenen viikon monipuolisesta valmennuksesta jäi monelle osallistujalle hyviä vinkkejä omaan liikkumiseen, keinoja hallita stressiä ja myös työkaluja viisaampiin työtapoihin.

Vinkkejä viisaampiin työtapoihin

Valmennuksen viimeisimpien viikkojen teemana olivat juuri viisaammat työtavat, joka sisälsi mm. vinkkejä työtehtävien priorisointiin.

‒ Muutamat ovat ottaneet käyttöön vinkin: joka aamu kirjataan 1‒3 päivän tärkeintä tehtävää ylös. Sillä tavalla on helpompi pitää fokus päivän aikana. Valmennuksessa muistutettiin myös taukojen tärkeydestä työpäivän aikana, kertoo Pohjolan Voiman HR-koordinaattori Kaisa-Reetta Korpela.Kaisa-Reetta Korpela, HR-koordinaattori, Pohjolan Voima

Monelle lisää energiaa päiviin

Valmennuksen alussa iso joukko henkilöstöstä osallistui energiatestiin. Testi toistettiin valmennusjakson päätteeksi. Molempiin testeihin osallistuneiden aktiivinen aika nousikin keskimäärin tunnilla vuorokaudessa.

Osallistujien omien arvioiden mukaan mm. henkinen jaksaminen parantui ja elintavat muuttuivat hyvään suuntaan. Fyysistä suorituskykyä ja painonhallintaa todennettiin testein. Nekin menivät hyvään suuntaan.

Erilaisia osioita erilaisiin tarpeisiin

Lifted-valmennus toimi verkossa. Maanantaisin viikon aloitti kyseisen viikon teemaan virittävä luento ja siihen liittyvä oppimistehtävä. Keskiviikkoisin vuorossa oli liikuntatreeni, perjantaiaamuisin yhteinen taukojumppa ja lauantaisin postiin vielä kilahti joogaohje. Lisäksi osallistujille oli tarjolla aiheita syventäviä verkkoluentoja.Perjantainen taukojumppa on osa Pohjolan Voiman hyvinvointiohjelmaa.

Moni on käynyt läpi kaiken, mitä valmennus on sisältänyt. Osa taas valikoi elämäänsä juuri sillä hetkellä parhaiten soveltuvia ja omaa hyvinvointia tukevia osioita.

Valmennus lisäsi myös yhteisöllisyyttä

‒ Ihmisiä miellytti varsinkin se, että kokonaisuus oli monipuolinen, ei vain liikuntaa. Monille jäi mieleen esimerkiksi käyttökelpoisia, konkreettisia vinkkejä ravitsemuksesta, Korpela paketoi kokemuksia.

‒ Yhteinen valmennus on lisännyt myös yhteisöllisyyttä. Yksi valmennuksen alkutavoitteista olikin se, että tehdään yhdessä.

Osa valmennukseen osallistuneista oli aktiivisia myös ohjelmaan kuuluneella keskustelualustalla. Alusta tarjosi uudenlaisen kanavan keskustelulle ja vuorovaikutukselle eri puolilla Suomea työskentelevälle henkilöstölle.

Taukojumpassa myös Skypen kautta

Kevään ajan pääkonttorilla on perjantaiaamuisin taukojumpattu yhdessä. Se jatkuu yleisön pyynnöstä. Mukaan on voinut liittyä myös Skypen kautta.

‒ Olen itsekin ollut mukana ”etäjumpassa”. Se oli hauskaa ja motivoivaa: vaikka ei ole itse samassa tilassa fyysisesti, tuli kuitenkin kokemus yhteisestä tauosta ja yhteisestä jumppahetkestä, Kaisa-Reetta Korpela huomauttaa.

‒ Moni meistä kertoo muistaneensa tänä aikana, että vartissakin ehtii tehdä hyvän treenin kotona. Ei siihen välttämättä tarvita tuntia.