Hämeenkyrön Voima, Hämeenkyrö

Hämeenkyrön Voiman voimalaitos sijaitsee Metsä Board Kyron kartonki-tehtaan vieressä Hämeenkyrön Kyröskoskella. Hämeenkyrön Voiman voimala on lämmön ja sähkön yhteistuotantolaitos.

Pohjolan Voima, Leppäkosken Sähkö ja Metsä Board rakensivat yhteistyössä Hämeenkyrön biovoimalaitoksen. Laitos valmistui syksyllä 2012. Se korvasi tehdasalueella olevaa maakaasupohjaista energiantuotantokapasiteettia.

Biovoimalaitos tuottaa sähköä 12 megawatin ja lämpöä 63 megawatin teholla Metsä Board Kyron kartonkitehtaan prosessilämmöksi sekä kaukolämmöksi Leppäkosken Sähkön asiakkaille.

Polttoaineet

Voimalaitos käyttää pääasiassa puuperäisiä polttoaineita. Hämeenkyrön biovoimalaitoksen polttoainevalikoimaa on täydennetty kierrätyspolttoaineella.

  • metsähake
  • muut puuperäiset polttoaineet
  • kierrätyspolttoaine (SRF) täydennyspolttoaineena
  • turve tukipolttoaineena

Voimalaitos lukuina

2012Valmistui
12 MWSähköteho
63 MWLämpöteho

Omistussuhteet

Hämeenkyrön Voiman voimalaitoksen omistaa Hämeenkyrön Voima Oy, joka on Pohjolan Voiman tytäryhtiö. Hämeenkyrön Voiman toinen omistaja on Leppäkosken sähkö -konserniin kuuluva DL Power Oy.

Ympäristö

Voimalaitoksella on sertifioitu energiatehokkuusjärjestelmä ISO50001. Hämeenkyrön Voima on liitynyt energiavaltaisen teollisuuden energiatehokkuussopimukseen.