Pohjolan Voiman logo

POHJOLAN VOIMA OYJ PÖRSSITIEDOTE 27.2.2024

Pohjolan Voima Oyj:n tilinpäätöstiedote 2023

Pohjolan Voiman sähköntuotanto kasvoi vuonna 2023 ja sähkön kokonaishankinta oli 17,6 (12,9) TWh. Sähkön hankintaa kasvatti Teollisuuden Voima Oyj:n Olkiluoto 3 -laitosyksikön koekäyttö ja kaupallisen käytön alkaminen vuonna 2023 ja tämä vaikutti myös liikevaihdon ja materiaali- ja palvelukustannusten kasvuun. Lämmöntuotanto oli vuonna 2023 2,8 (3,1) TWh.

Pohjolan Voiman tuottamasta sähköstä hiilineutraalia oli 99 (97) prosenttia ja lämmöntuotannosta 90 (80) prosenttia.

Pohjolan Voiman tytäryhtiöissä tehtiin investointipäätöksiä: Porin Prosessivoima Oy investoi savukaasujen lämmöntalteenottolaitokseen ja PVO-Vesivoima Oy teki päätöksen ultrakondensaattoreilla toteutettavasta energiavarastohankkeesta.

 

Jakelu:

Nasdaq Helsinki

www.pohjolanvoima.fi

 

Lisätietoja: Talousjohtaja Minna Laakso, Pohjolan Voima Oyj,
puh. 040 5060 802, minna.laakso@pvo.fi

Tietoja julkaisijasta Pohjolan Voima Oyj

Pohjolan Voima on juureva suomalainen energiayhtiö. Olemme yksi Suomen suurimmista energiantuottajista – osuutemme maan sähköntuotannosta on yli 20 %. Tuottamamme sähkö on lähes hiilineutraalia. Tuotamme sähköä ja lämpöä omakustannushintaan osakkaidemme, kotimaisten teollisuus- ja energiayhtiöiden tarpeisiin toimitusvarmalla, säätökykyisellä vesi-, lämpö- ja ydinvoimalla. Olemme huippuammattilaisten joukko, ja tutkitusti yksi Suomen innostavimmista työpaikoista. Me pohjolanvoimalaiset olemme ylpeitä siitä, että teemme merkityksellistä työtä arvojemme mukaisesti taitavasti, luotettavasti, yhdessä. Olemme sitoutuneet hiilineutraalisuuteen ja luonnon monimuotoisuuden vahvistamiseen. Päämäärämme on luoda ratkaisevaa voimaa kilpailukyvyn vahvistamiseksi ja huomisen parhaaksi. www.pohjolanvoima.fi

Liitteet