Pohjolan Voiman logo

POHJOLAN VOIMA OYJ PÖRSSITIEDOTE 15.6.2022

Pohjolan Voima Oyj:n yhteisyritys Teollisuuden Voima Oyj tiedottaa: Olkiluoto 3 EPR:n koekäyttö jatkuu heinäkuun lopulla 

Pohjolan Voima Oyj:n yhteisyritys Teollisuuden Voima Oyj (TVO) on tiedottanut, että OL3-laitosyksikön koekäyttö keskeytyy vielä reilun kuukauden ajaksi turbiinin välitulistimella ilmenneiden irto-osaongelmien vuoksi. OL3 EPR:n säännöllinen sähköntuotanto alkaa laitostoimittajalta saadun tiedon mukaan joulukuussa 2022 aiemmin tiedotetun syyskuun 2022 sijaan.

Turbiinipuolen välitulistimesta löytyi toukokuussa 2022 höyryn ohjauslevyistä irronneita irto-osia, jotka vaativat tarkastus- ja korjaustoimenpiteitä. Laitostoimittajalta saatujen selvitysten mukaan korjaustyöt kestävät heinäkuun lopulle. Laitosyksikön koekäyttöohjelmaa ja sähköntuotantoa päästään jatkamaan vasta näiden korjaustöiden jälkeen. Lisäksi aikatauluun on varattu lisäaikaa tuleviin laitoskokonaisuutta koskeviin testeihin ja niiden analysointiin aiemman koekäyttövaiheen kokemusten pohjalta. 

Koekäyttövaihe saadaan päätökseen joulukuussa 2022, jolloin laitosyksikön säännöllinen sähköntuotanto alkaa. Koekäyttöjakson sähköntuotannosta tiedotetaan TVO:n verkkosivuilla osoitteessa www.tvo.fi/ol3ennusteet.

 Säännöllisen sähköntuotannon aloittamisen siirtymisen vaikutus arvioidaan. Laitostoimittaja on velvollinen viimeistelemään laitosyksikön valmiiksi laitostoimitus- ja kokonaissovintosopimusten mukaisesti.

 Jakelu:

Nasdaq Helsinki

www.pohjolanvoima.fi

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ilkka Tykkyläinen, Pohjolan Voima Oyj, puh. 040 670 6056,
ilkka.tykkylainen@pvo.fi

 Johtaja, viestintä- ja yhteiskuntasuhteet Riitta Larnimaa, Pohjolan Voima Oyj,
puh. 050 438 2466, riitta.larnimaa@pvo.fi

Tietoja julkaisijasta Pohjolan Voima Oyj

Pohjolan Voima on monipuolinen ja osaava suomalainen energiayhtiö. Osakkaamme ovat asiakkaitamme: laaja joukko suomalaisia teollisuus- ja energiayrityksiä. Tuotamme asiakkaillemme sähköä ja lämpöä omakustannushintaan vesivoimalla, lämpövoimalla ja ydinvoimalla. Osuutemme Suomessa tuotetusta sähköstä on noin 20 prosenttia. Jo 96 prosenttia sähköntuotannostamme on hiilidioksidineutraalia. 

Luomme ratkaisevaa voimaa kilpailukyvyn vahvistamiseksi ja huomisen parhaaksi. Pohjolan Voima –
Ratkaisevaa voimaa. www.pohjolanvoima.fi

Liitteet