Omakustannushintaista energiaa

 
 

Pohjolan Voiman toimittaa suomalaista energiaa vientiyrityksille ja kaupungeille


Omakustannushintaista energiaa vientiteollisuuden, energiayhtiöiden ja kaupunkien tarpeisiin vesi-, lämpö- ja ydinvoimalla. Tavoitteenamme on yli 95-prosenttisesti hiilidioksidineutraali sähkön tuotanto vuonna 2020.

Pohjolan Voima keskittyy suuren mittakaavan sähkön ja lämmön tuotantoon osakkaillemme, jotka ovat asiakkaitamme. Ne ovat suomalaisia vientiteollisuusyrityksiä, energiayhtiöitä ja kaupunkeja - yhteensä 23.

Sähkön tuotantomme kattaa vajaat 20 prosenttia Suomessa tuotetusta sähköstä. Pohjolan Voiman tuotantokapasiteetti koostuu 21 voimalaitoksesta, jotka sijaitsevat eri puolilla Suomea. Vastuullisella toiminnallamme tuomme välillisesti työtä ja hyvinvointia koko yhteiskuntaan.

Tehokkaita ja innovatiivisia engergiapalveluja asiakkaillemme

Pohjolan Voiman toiminnan tavoitteena ei ole voiton tavoittelu, vaan sähkön ja lämmön tuottaminen osakkaille. Tämä omakustannushintaan perustuva toimintamalli on tehokas tapa toteuttaa energiainvestointeja. Niitä tehdään aina vuosikymmenien tähtäimellä. Huolehdimme voimalaitoksista vastuullisesti niiden koko elinkaaren ajan.

Tuotamme ratkaisevaa voimaa kilpailukyvyn vahvistamiseksi ja huomisen parhaaksi.

Energiapalveluja vuodesta 1943  

Pohjolan Voima perustettiin 1943 turvaamaan teollisuusosakkaiden energian saantia.

Aloitimme vesivoimasta, laajensimme lämpövoimaan ja 1970-luvun lopulla ydinvoimaan.

1990-luvulta lähtien olemme toteuttaneet yhdessä osakkaidemme kanssa valtaosan Suomen biovoimalaitoksista, yhteensä 16 biovoimalaa.

Parannamme toimintaamme ja kehitämme osaamistamme koko ajan. Katsomme rohkeasti tulevaisuuteen.

Mediayhteydet

Riitta Larnimaa
Johtaja, viestintä ja yhteiskuntasuhteet
puh. 050 438 2466
riitta.larnimaa(at)pvo.fi

Hannele Kukka
Viestintäpäällikkö
puh. 010 478 6383
hannele.kukka(at)pvo.fi