Kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa

Yhtenä Suomen suurimmista energiayhtiöistä meillä on vastuu näyttää tietä kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Tuotamme noin viidenneksen Suomessa tuotetusta sähköstä. Olemme jo pitkällä: 99 % tuottamastamme sähköstä on hiilidioksidineutraalia.

Ilmastonmuutos on maailmanlaajuinen haaste, jonka hillitsemiseen olemme Pohjolan Voimassa sitoutuneita. Hiilidioksidipäästöjen vähentäminen on tärkeää myös asiakkaillemme – vientiyrityksille ja energiayhtiöille. Hiilineutraalin energiantuotannon avulla autamme omalta osaltamme asiakkaitamme toimimaan vastuullisesti ja parantamaan kilpailukykyään.

Energiantuotannon iso kuva

Kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa ja puhtaampaa maailmaa edetään määrätietoisesti ja askel kerrallaan. Energiantuotanto on kokonaisuus, jossa on tehtävä oikeita ratkaisuja oikeaan aikaan. Siirtymävaihetta voidaan helpottaa suunnitelmallisella ja pitkälle katsovalla poliittisella päätöksenteolla, jotta yrityksillä riittää rohkeutta ja uskallusta pitkän aikavälin investointeihin.

Tavoitteemme on nostaa sähköntuotannon hiilidioksidineutraalin tuotannon osuus 99 %:iin ja lämmöntuotannon 85 %:iin vuoteen 2025 mennessä.

Olemme tehneet viime vuosina runsaasti päätöksiä, jotka ovat lisänneet hiilidioksidineutraalia energiantuotantoamme. Hiilineutraaleihin sähköntuotantomuotoihimme kuuluvat ydin- ja vesivoima sekä lämpövoimalaitoksissa puuperäisillä polttoaineilla tuotettu sähkö. 

Voimme ylpeänä todeta, että tekemämme ratkaisut ovat tuottaneet tulosta: 99 % tuottamastamme sähköstä oli hiilidioksidineutraalia vuonna 2023. Tämä ei meille riitä. Tavoitteemme on nostaa sähköntuotannon hiilidioksidineutraalin tuotannon osuus 99 %:iin vuoteen 2025 mennessä. Lämmöntuotannon hiilidioksidineutraalin tuotannon tavoitteemme on 85 % vuoteen 2025 mennessä.

Lue lisää toimenpiteistämme vastuullisuusosiossa.

Vuonna 2023 tuottamastamme sähköstä 99 % oli hiilineutraalia.
Vuonna 2023 tuottamastamme sähköstä 99 % oli hiilineutraalia.