Ratkaisevaa voimaa

Ratkaisevaa voimaa huomisen parhaaksi

Pohjolan Voima on aina tehnyt rohkeita päätöksiä ja ollut ratkaisevassa roolissa Suomen kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin rakentamisessa. Asiakkaamme ovat suomalaisia vientiteollisuusyrityksiä ja energiayhtiöitä. Kilpailukykyinen, hiilineutraali sähkö on merkittävä tekijä heidän ja koko yhteiskuntamme tulevaisuuden rakentamisessa. Seuraavissa osioissa kerromme, mikä tekee meistä ratkaisevaa voimaa.

 

Kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa

Olemme yksi Suomen suurimmista energiayhtiöistä: osuutemme Suomessa tuotetusta sähköstä on yli 20 prosenttia. Meillä on vastuu ja tahto viedä maatamme kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Tuottamastamme sähköstä jo 99 % on hiilidioksidineutraalia.

Digitaalinen tie energiatulevaisuuteen

Digitalisaation avulla teemme tuotantolaitoksistamme entistä energiatehokkaampia, päästöttömämpiä ja toimintavarmempia. Olkiluoto 3 edustaa maailmanlaajuisestikin tarkasteltuna huippuosaamista, sillä se on maailman ensimmäisiä täysin digitalisoituja ydinvoimaloita.

Säätövoiman tarve kasvaa

Sähkönkulutuksen ja -tuotannon pitää olla joka hetki tasapainossa. Tasapainon varmistaa säätövoima, jonka merkitys kasvaa tulevaisuudessa, kun sään mukaan vaihtelevien tuuli- ja aurinkovoiman osuus sähköjärjestelmässä kasvaa. Vesivoimalla on ratkaiseva rooli säätövoimana: sen avulla huolehdimme, että sähköä on Suomessa aina saatavilla.

Osaava, varma ja vakaa energiantoimittaja

Huolehdimme omaisuudestamme ammattitaitoisesti ja tarkasti: oikea-aikaiset investoinnit ja kunnossapitotoimet takaavat, että olemme varma energiantoimittaja ja pystymme huolehtimaan asiakkaidemme kilpailukyvystä.

Ratkaisevaa voimaa asiakkaillemme

Kysyimme asiakkailtamme, miksi Pohjolan Voima on heille ratkaisevaa voimaa. Juttusarjassa asiakkaamme ja asiantuntijamme puhuvat Pohjolan Voiman roolista vähähiilisyystyössä.