Ydinvoima tuottaa varmaa voimaa vihreästi

Ydinvoima tuottaa vakaasti ja luotettavasti sähköä koko Suomen tarpeisiin. Yhdessä uusiutuvien energianlähteiden kanssa ydinvoimalla on ratkaiseva rooli ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Olkiluoto 3 on Suomen suurin ilmastoteko.

Pohjolan Voiman yhteisyritys Teollisuuden Voima, TVO tuottaa sähköä ydinvoimalaitoksellaan Eurajoen Olkiluodossa. Maailman tehokkain ydinvoimayksikkö, Olkiluoto 3, aloitti säännöllisen sähköntuotannon 16.4.2023. Nyt TVO tuottaa noin 30 % Suomen sähköstä. Pohjolan Voima on TVO:n suurin omistaja.

Olkiluoto 3 on Suomen suurin ilmastoteko.

Päästötön, olosuhteista riippumaton ydinvoima auttaa Suomea ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

Varmaa voimaa Olkiluodosta

Olkiluodon Voimalaitos koostuu kahdesta laitosyksiköstä Olkiluoto 1 ja Olkiluoto 2, joiden teho on yhteensä 1780 megawattia. Olkiluoto 3 -laitosyksikön säännöllinen sähköntuotanto alkoi 16.4.2023. OL3:n nettosähköteho on noin 1600 megawattia.

OL1 ja OL2 kuuluvat luotettavuudeltaan maailman parhaiden ydinvoimalaitosyksiköiden joukkoon.

Lue lisää Olkiluodon ydinvoimalaitoksesta TVO:n sivuilta

Loppusijoituksen edelläkävijä

TVO-konserniin kuuluva Posiva Oy on loppusijoituksen edelläkävijä käytöstä poistetun polttoaineen elinkaaren hallinnassa. Posiva valmistelee käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituslaitoksen käyttöönottoa Olkiluodossa 2020-luvulla. Posiva jätti käyttölupahakemuksen käytetyn ydinpolttoaineen kapselointi- ja loppusijoituslaitoskokonaisuudelle joulukuussa 2021.

Posiva vastaa omistajiensa TVO:n Olkiluodon ja Fortumin Loviisan voimalaitoksilla syntyvän käytetyn polttoaineen loppusijoituksesta Eurajoen Olkiluodossa.

Lue lisää käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksesta Posivan sivuilta