Osaava, varma ja vakaa energiantoimittaja

Vastuullamme on merkittävä omaisuus, josta pidämme hyvää huolta. Oikea-aikaiset investoinnit ja kunnossapitotoimet takaavat, että olemme asiakkaillemme luotettava energiantoimittaja.

Huolehdimme tuotanto-omaisuudestamme ammattitaitoisesti ja tarkasti. Omaisuudenhoidon huippuosaaminen näkyy erityisesti investointien ja kunnostustoimenpiteiden pitkäjänteisessä suunnittelussa: haemme kaikilla ratkaisuilla kauaskantoisia vaikutuksia.

Hyvin hoidettu tuotanto-omaisuus takaa asiakkaille luotettavan energiantuotannon. Lisäksi tuotanto-omaisuuden arvo kasvaa investointien ja huollon myötä, mikä näkyy arvonnousuna myös asiakkaillemme – ja lisää heidän kilpailukykyään.

Toimimme tehokkaasti verkostokumppaniemme kanssa varsinkin kunnossapidossa. Kehitämme tuotanto-omaisuudenhoitoa yhdessä kumppaniemme kanssa, haemme synergiaetuja voimalaitostemme kunnossapidossa ja jaamme parhaita käytäntöjä.

Valmet on pitkäaikainen kumppanimme biovoimalaitosten ja vesivoimalaitostemme toiminnan ja käytettävyyden optimoinnissa. Samalla teemme yhdessä kehitystyötä ilmastonmuutoksen torjunnassa, päästöjen vähentämisessä, kierrätyspolttoaineen osuuden lisäämisessä ja turpeesta irtautumisessa.

Lue lisää yhteistyöstä verkostoissa Vastuullisuus-osiossa.

Pidämme voimalaitoksistamme hyvää huolta koko niiden elinkaaren ajan.

Meillä on 18 voimalaitosta sekä niihin liittyviä rakenteita ja tiloja. Pidämme niistä hyvää huolta niiden koko elinkaaren ajan – se on tärkeää ja järkevää. Investoimme oikeaan aikaan, teemme jatkuvaa, ennakoivaa kunnossapitoa ja kehitämme sekä toimintaamme että tuotantoprosessejamme entistäkin joustavammiksi, varmemmiksi ja energiatehokkaammiksi. Se on vastuullista elinkaariajattelua.

Vesivoimalaitostemme ennakoivassa kunnossapidossa ja käytettävyyden parantamisessa kumppanimme on Caverion. Sen käynnissäpitotiimit toimivat myös voimalaitoksillamme silminä ja korvina.

Vesivoimalaitoksemme ovat käyneet läpi peruskunnostusohjelman, Tuorein kunnostettu voimalaitos on Kemijärvellä sijaitseva Jumisko. Voimalaitoksen alkuperäinen turbiini vaihdettiin uuteen ja generaattori huollettiin. Lisäksi modernisoitiin sähkö- ja automaatiojärjestelmät, missä kumppanina oli Insta Automation vuoden 2021 aikana. Laitoksen teho kasvoi peruskunnostuksessa kahdella megawatilla.

Hyvin hoidettu tuotanto-omaisuus on myös merkittävä ympäristöteko. Lue lisää vastuullisesta toiminnastamme. 

Lue myös tuotanto-omaisuudenhoidosta vastaavan Kaj Råttsin blogit: