yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Riitta Larnimaa Pohjolan Voimasta, juontaj Harri Moisio, Antti Joutsen ja Tiina Jalonen, Posiva

Suomi on ensimmäinen maa, jossa aletaan loppusijoittaa käytettyä ydinpolttoainetta. Posiva Oy on edelläkävijänä kehittänyt ratkaisun, jossa käytetty ydinpolttoaine viedään kapseleissa peruskallioon louhittuihin tunneleihin. Loppusijoittamisen on määrä alkaa pian.

Minkälaisilla kriteereillä loppusijoituspaikka on valittu? Miten käytetyn ydinpolttoaineen vienti peruskallioon käytännössä tapahtuu? Millaisia riskejä prosessiin liittyy ja miten niitä hallitaan?

Studiossa ratkaisuista kertomassa ovat Posivan kehitys- ja vastuullisuusjohtaja Tiina Jalonen sekä Posivan päägeologi Antti Joutsen, jotka avaavat pitkällistä kehitystyötä loppusijoitushankkeen taustalla.

Ohjelman juontavat Harri Moisio ja yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Riitta Larnimaa Pohjolan Voimasta. Susanna Myllylä osallistui jakson äänityksiin etänä.

Kuuntele Sähkö tulee töpselistä -podcastin jakso Millainen on ratkaisu käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitukseen?

Osallistu keskusteluun ja jaa meille oma kuunteluhetkesi somessa #sähkötuleetöpselistä. Seuraa myös Pohjolan Voimaa Instagramissa @pohjolanvoima ja X:ssä (entinen Twitter) @PohjolanVoima.

Kuuntele Sähkö tulee töpselistä –podcastin kaikki jaksot
Spotifyssa
Apple Podcasteissa
Google Podcasteissa