Esa Vakkilainen, Jarmo Tervo, Harri Moisio ja Riitta Larnimaa

Säästä riippuvaisten tuuli- ja aurinkovoiman tuotannon lisääntyessä sähköntuotannon vaihtelut nopeutuvat ja kasvavat. Tuotantomäärien vaihtelun vuoksi tulevaisuudessa tarvitaan lisääntyvissä määrin energian varastointia.

Onko energian varastointi vastaus sähkömarkkinoiden kasvaviin tarpeisiin? Millaisia varastointitapoja on tällä hetkellä käytössä? Entä millaisia uusia innovaatioita on kehitteillä tulevaisuuden varalle? Miten niiden avulla voidaan edistää siirtymää kohti hiilineutraalia energiajärjestelmää?

Jaksossa energiatekniikan professori Esa Vakkilainen LUT-yliopistosta sekä teknologia- ja projektipäällikkö Jarmo Tervo Pohjolan Voimasta kertovat myös vinkkejä siihen, kuinka tavalliset kansalaiset voivat varastoida energiaa omiin tarpeisiinsa.

Ohjelman juontavat Harri Moisio ja yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Riitta Larnimaa Pohjolan Voimasta.

Kuuntele Sähkö tulee töpselistä -podcastin jakso Oravat varastoivat käpyjä, ihmiset energiaa, mutta miten sitä varastoidaan?

Voit myös katsoa jakson YouTubessa: Sähkön ja energian varastointi

Osallistu keskusteluun ja jaa meille oma kuunteluhetkesi somessa #sähkötuleetöpselistä. Seuraa myös Pohjolan Voimaa Instagramissa @pohjolanvoima ja X:ssä (entinen Twitter) @PohjolanVoima.

Kuuntele Sähkö tulee töpselistä –podcastin kaikki jaksot
Spotifyssa
Apple Podcasteissa
Google Podcasteissa