tiede ja innovaatiot johtaja Saku Vuori Geologian tutkimuskeskuksesta sekä tutkimustiimin päällikkö Miika Rämä VTT:ltä

Erilaisten metallien ja mineraalien tarve kasvaa kun maailma sähköistyy. Metalleja tarvitaan muun muassa akuissa, aurinkopaneeleissa ja kännyköissä.

Eurooppa kuluttaa noin neljäsosan maailman metalleista ja tuottaa niitä noin kolme prosenttia. Vain Suomessa ja Ruotsissa on kaivostoimintaa Euroopassa. Millaista geopoliittista vääntöä mineraaleista käydään?

Ja ennen kaikkea, miten ratkotaan resurssien niukkuus ja kasvavat tarpeet? Pelkkä materiaalitehokkuus ja kierrätys eivät riitä vaan tarvitaan uusia keksintöjä ja jo olemassa olevien käyttöönottoa. Mitä on valkoinen vety ja mihin kaikkiin energiapulmiin suomalainen peruskallio voi olla ratkaisu?

Vieraina tiede ja innovaatiot johtaja Saku Vuori Geologian tutkimuskeskuksesta sekä tutkimustiimin päällikkö Miika Rämä VTT:ltä.

Ohjelman juontavat Harri Moisio ja yhteiskuntasuhde- ja vastuullisuusjohtaja Riitta Larnimaa Pohjolan Voimasta.

Kuuntele Sähkö tulee töpselistä -podcastin jakso Tyhjästä on paha nyhjästä – miten maapallon luonnonvarat saadaan riittämään?

Osallistu keskusteluun ja jaa meille oma kuunteluhetkesi somessa #sähkötuleetöpselistä. Seuraa myös Pohjolan Voimaa Instagramissa @pohjolanvoima ja Twitterissä @PohjolanVoima.

Kuuntele Sähkö tulee töpselistä –podcastin kaikki jaksot