Pohjolan Voiman logo

POHJOLAN VOIMA OYJ PÖRSSITIEDOTE 18.10.2022

Pohjolan Voima Oyj:n yhteisyritys Teollisuuden Voima Oyj tiedottaa: Olkiluoto 3 EPR:n turbiinilaitoksen syöttövesipumppujen sisäosissa on havaittu vaurioita

Pohjolan Voima Oyj:n yhteisyritys Teollisuuden Voima Oyj (TVO) on tiedottanut, että Olkiluoto 3:n turbiinilaitoksen syöttövesipumppujen sisäosissa on huolto- ja tarkastustöiden yhteydessä havaittu vaurioita. Asialla on todennäköisesti vaikutusta Olkiluoto 3:n koekäytön etenemiseen ja säännöllisen sähköntuotannon aloittamiseen. Aikatauluarvio valmistunee lähipäivinä.

Laitostoimittajakonsortioon kuuluvan Siemensin mukaan syöttövesipumppujen vaurioiden vaikutusta aikatauluun ei vielä tiedetä. TVO osallistuu aktiivisesti yhdessä laitostoimittajan kanssa selvitystyön edistämiseen.

Ydinvoimalan turbiinilaitoksella sijaitsevilla syöttövesipumpuilla pumpataan vesi syöttövesitankista höyrystimiin. Pumppujen vaurioilla ei ole vaikutusta ydinturvallisuuteen.

Laitostoimittaja on velvollinen viimeistelemään laitosyksikön valmiiksi laitostoimitus- ja kokonaissovintosopimusten mukaisesti. OL3 EPR:n säännöllinen sähköntuotanto on ilmoitettu aikaisemmin alkavaksi laitostoimittajalta saadun tiedon mukaan joulukuussa 2022.

Koekäyttöjakson sähköntuotannosta tiedotetaan TVO:n verkkosivuilla osoitteessa www.tvo.fi/ol3ennusteet.

Jakelu:

Nasdaq Helsinki

www.pohjolanvoima.fi

Lisätietoja:

Johtaja, viestintä- ja yhteiskuntasuhteet Riitta Larnimaa, Pohjolan Voima Oyj,
puh. 050 438 2466, riitta.larnimaa@pvo.fi

Tietoja julkaisijasta Pohjolan Voima Oyj

Pohjolan Voima on monipuolinen ja osaava suomalainen energiayhtiö. Osakkaamme ovat asiakkaitamme: laaja joukko suomalaisia teollisuus- ja energiayrityksiä. Tuotamme asiakkaillemme sähköä ja lämpöä omakustannushintaan vesivoimalla, lämpövoimalla ja ydinvoimalla. Osuutemme Suomessa tuotetusta sähköstä on noin 20 prosenttia. Jo 96 prosenttia sähköntuotannostamme on hiilidioksidineutraalia. 

Luomme ratkaisevaa voimaa kilpailukyvyn vahvistamiseksi ja huomisen parhaaksi. Pohjolan Voima –
Ratkaisevaa voimaa. www.pohjolanvoima.fi

Liitteet