Portimokosken voimalaitos Tengeliönjoessa

Tengeliönjoella sijaitsevien Tornionlaakson Voiman vesivoimalaitosten käyttö ja tuotannon ohjaus ovat siirtyneet lokakuun alusta UPM Energyn valvomoon Tampereelle ja paikalliskäyttö- ja kunnossapitopalvelut tuottaa 16. lokakuuta alkaen Caverion Industria. Muutoksilla ei ole vaikutusta vesistöjen säännöstelyyn tai voimalaitosten omistukseen.  

PVO-Vesivoima Oy:n ja Tornionlaakson Sähkö Oy:n yhteisesti omistaman Tornionlaakson Voima Oy:n Portimokosken, Jolmankosken ja Kaaranneskosken voimalaitosten käytönvalvonta siirtyi UPM Energy Oy:n Tampereen valvomon hoidettavaksi 1.10.2023 alkaen. Voimalaitosten kunnossapidon palvelut tuottaa 16.10.2023 alkaen Caverion Industria Oy. 

Muutos tuo synergiaetuja. Vesivoimalaitosten käytössä ja tuotannon ohjauksessa se tuo UPM Energyn vesivoiman suunnitteluun ja operointiin keskittyneen osaamisen Tornionlaakson Voiman käyttöön. UPM Energy on hoitanut palveluna PVO-Vesivoiman Ii-, Kemi- ja Kokemäenjoen voimalaitosten ja vesistöjen käytön sekä tuotannon ohjauksen vuodesta 2018 alkaen. 

Caverion Industrian kanssa solmitun kunnossapidon palvelusopimuksen tavoitteena on varmistaa kunnossapidon osaamista pitkällä aikavälillä sekä kehittää toimintaa ja joustavuutta. Caverion Industria on myös PVO-Vesivoiman Ii-, Kemi- ja Kokemäenjoen voimalaitosten kunnossapidon pitkäaikainen kumppani.  

Käytönvalvonnan puhelinnumero on muuttunut 

Muutoksen yhteydessä Tornionlaakson Voiman vesivoimalaitosten käytönvalvonnan yhteystiedot ovat muuttuneet. Käytönvalvonnan uusi puhelinnumero Ylitorniolla sijaitsevalla Portimokosken, Raanujärvellä sijaitsevan Jolmankosken ja Sirkkakoskella sijaitsevan Kaaranneskosken voimalaitoksilla on  

1.10.2023 alkaen 040 090 9452 (24 h). 

Ajantasaiset yhteystiedot löytyvät nettisivuilta 

Yhteystiedot (TLV) – Tornionlaakson Sähkö Oy (tornionlaaksonsahko.fi) sekä Yhteystietoja konsernin toimintoihin – Pohjolan Voima 

Lisätietoja: 

Timo Virikko, toimitusjohtaja, Tornionlaakson Voima Oy, timo.virikko@tls.fi,  
puh. 040 844 5047 

Jani Pulli, toimitusjohtaja, PVO-Vesivoima Oy, jani.pulli@pvo.fi, puh. 050 386 2680 

Tornionlaakson Voima Oy on PVO-Vesivoima Oy:n ja Tornionlaakson Sähkö Oy:n tasaosuuksin omistama yhtiö. Tornionlaakson Voima omistaa Pohjois-Suomessa, Tengeliönjoen vesistössä kolme vesivoimalaitosta, Portimokosken voimalaitoksen Ylitorniolla, Jolmankosken Raanujärvella ja Kaaranneskosken Sirkkakoskella.