Melon vesivoimalaitos

Nokialla Kokemäenjoessa sijaitsevan Melon vesivoimalaitoksen padon korjaus jatkuu tämän vuoden loppuun asti. Patoon rakennetaan porapaaluseinä, jolla padon tiiveys varmistetaan. Patosilta on suljettu liikenteeltä töiden ajan.

Melon vesivoimalaitoksen maapadon tiiveys varmistetaan tämän vuoden aikana rakentamalla patoon porapaaluseinä, jonka upotetaan alapäästään kallioon. Maapadossa havaittuja muutoskohtia on vahvistettu aiemmin injektoimalla ensin sementtiseoksella ja sitten bentoniitilla.

– Injektointi saadaan valmiiksi helmikuun lopussa ja porapaaluseinän asennuksen valmistelut alkavat 1.3.2022. Paalutukset alkavat huhtikuussa ja rakennustyöt kestävät arviolta vuoden 2022 loppuun saakka, kertoo PVO-Vesivoima Oy:n asiantuntija Matti Åman.

Porapaaluseinän urakoitsijaksi on valittu KFS Finland Oy ja teräksiset porapaalut toimittaa SSAB. Hankkeen rakennuttaja- ja valvontakonsulttina toimii Welado Oy.

Patosilta on suljettu liikenteeltä vuoden loppuun

Patosilta on edelleen kokonaan suljettu liikenteeltä töiden ajan. Työmaalla liikkuminen on turvallisuussyistä kielletty. Korjaustyöt aiheuttavat joitakin liikennejärjestelyjä työmaaliikenteen ja ajoittain kuljetusten vuoksi. Korjaustöihin liittyvä liikenne ohjataan padolle eteläpuolelta Kohmalan kautta.

Padon korjaus ei aiheuta ympäristövaikutuksia. Työt eivät myöskään vaikuta veden laatuun tai Pyhäjärven vedenpintaan. Melon vesivoimalaitos on korjaustöiden ajan normaalisti tuotannossa.

Lisätietoja: Matti Åman, asiantuntija, omaisuudenhoito, PVO-Vesivoima Oy, puh. 050 3038 621, matti.aman@pvo.fi