TVO:n OL3 on Euroopan suurin ydinvoimalaitosyksikkö. Kuva: TVO

Olkiluoto 3:n (OL3) säännöllinen sähköntuotanto alkoi sunnuntaina 16.4.2023. Koekäyttö on saatu päätökseen ja ydinvoimalaitosyksikkö on valmis.

– OL3:n valmistuminen on merkittävä tapahtuma koko Suomen energiatulevaisuuden kannalta, ja luonnollisesti suuri ilon aihe myös meille Pohjolan Voimassa Teollisuuden Voiman suurimpana omistajana, toteaa Pohjolan Voiman toimitusjohtaja Ilkka Tykkyläinen.

Teollisuuden Voima tuottaa Olkiluodossa jatkossa noin 30 prosenttia Suomen sähköstä. OL3 on erittäin merkittävä lisä puhtaaseen, kotimaiseen tuotantoon. Se on Euroopan suurin ydinvoimalaitosyksikkö, joka tuottaa sähköä noin 1600 megawatin (MW) teholla. Suomen suurimpana ilmastotekona se vauhdittaa siirtymistä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa.  

Teollisuuden Voima Oyj (TVO) on Pohjolan Voiman yhteisyritys. Pohjolan Voima Oyj:n omistusosuus TVO:sta on 58,5 prosenttia.

Lisätietoja: Ilkka Tykkyläinen, toimitusjohtaja, Pohjolan Voima Oyj, ilkka.tykkylainen@pvo.fi,
puh. 040 670 6056

Pohjolan Voima on 80-vuotias suomalainen energiayhtiö. Olemme yksi Suomen suurimmista energiantuottajista – osuutemme maan sähköntuotannosta on noin viidennes. Tuotamme energiaa omakustannushintaan osakkaidemme, kotimaisten teollisuus- ja energiayhtiöiden tarpeisiin vesivoimalla, lämpövoimalla ja ydinvoimalla. Teemme työtä hiilineutraalin Suomen puolesta ja olemme sitoutuneet vahvistamaan luonnon monimuotoisuutta. Tuottamastamme sähköstä hiilineutraalia on jo nyt 97 prosenttia ja suunta jatkuu. Päämäärämme on luoda ratkaisevaa voimaa kilpailukyvyn vahvistamiseksi ja huomisen parhaaksi. www.pohjolanvoima.fi