Tervetuloa mukaan Pohjolan Voiman ilmastoiltaan tiistaina 30.3.2021 klo 18.00–19.00. Voit seurata tilaisuutta suorana webinaarilähetyksenä.  

Ilmastonmuutos on uudelle päättäjäsukupolvelle yksi polttavimmista politiikan kysymyksistä – myös kuntapolitiikan tasolla. Valtion ohjatessa kansallista ilmastopolitiikkaa kunnat ovat avainroolissa ilmastotyön käytännön toteutuksessa. Mitä työkaluja kunnilla on hiilineutraaliuden saavuttamiseksi?    

Kuntien ilmasto- ja energiaratkaisuista ovat keskustelemassa poliittisten nuorisojärjestöjen puheenjohtajat Miko Bergbom (ps), Hanna Markkanen (kesk), Matias Pajula (kok), Pinja Perholehto (sd) ja Peppi Seppälä (vihr). Keskustelun vetää Ylioppilaslehden päätoimittaja Tuija Siltamäki.   

Illan tavoitteena on saada muun muassa selville, millaisina puolueiden nuorisojärjestöt näkevät kuntien väliset alueelliset erot, miten oikeudenmukainen siirtymä on mahdollista toteuttaa ja mitkä ovat kuntien tärkeimmät ilmastotoimet.  

Saamme kuulla ilmastoillassa myös paikallistason näkemykset esimerkillistä ilmastotyötä tehneistä Lappeenrannan Energiasta toimitusjohtaja Arto Nikkaselta ja Iin kunnasta kunnanjohtaja Ari Alatossavalta. Energia-alan viestejä tilaisuuteen tuo Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä.  

Voit esittää panelisteille kysymyksiä etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittaudu tilaisuuteen 

Ilmoittautuessasi webinaariin saat linkin sähköpostiisi muutamaa tuntia ennen tilaisuuden alkua.  

Paneelia pääset seuraamaan myös tästä linkistä 

Webinaari on jatkoa Pohjolan Voiman viimesyksyiselle Hiilineutraali TalkShow -sarjalle, jossa pureuduttiin ilmastotoimiin valtio- ja EU-tasolla.