Pohjolan Voiman Pallo hallussa -konsepti, logo

Energia-ala on ratkaisevassa asemassa Suomen hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamisessa. Miten edistetään verkostoitumista ja yhteistyötä? Millaisilla keinoilla kiihdytetään tutkimusta? Mitkä toimenpiteet ovat kiirellisiä? Miten innovaatiohankkeiden rahoitus edistää tavoitteisiin pääsyä?

Pohjolan Voiman Pallo hallussa -talk show’ssa puhutaan energia-alan murroksesta ja hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamiseksi vaadittavista keinoista.

PVO-Lämpövoiman voimalaitosalueelta Kristiinankaupungissa kaadettiin 1. lokakuuta Suomen korkein savupiippu. Vuonna 2015 toimintansa lopettanut voimalaitos oli Pohjolan Voiman viimeinen yksinomaan sähköä tuottava ns. lauhdevoimala. Kivihiiltä ja öljyä polttaneista lauhdevoimaloista luopuminen on ollut yhtiölle merkittävä askel kohti hiilidioksidineutraalia energiantuotantoa. Ja myös lopullinen sinetti yhden tuotantomuodon päättymiselle. Nyt ollaan uuden aikakauden edessä.

Olet tervetullut seuraamaan talk show’ta suorana torstaina 22.10.2020 klo 9­–10. Mukana keskustelemassa ovat valtiosihteeri Kimmo Tiilikainen, Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja Jukka Leskelä, Business Finlandin Älykäs energia -ohjelman vetäjä Helena Sarén sekä Pohjolan Voiman toimitusjohtaja Ilkka Tykkyläinen.

Seuraa keskustelua suorana ja osallistu keskusteluun täältä.

Voit osallistua keskusteluun myös Twitterissä: #pallohallussa