Pohjolan Voiman Pallo hallussa -podcastit, kuvakooste jaksoista

Pallo hallussa on Pohjolan Voiman podcast-sarja, jossa käsitellään energia-alan tulevaisuutta ja ilmastonmuutosta. Jaksoja ovat tähdittäneet eri alojen ja sukupolvien edustajat, joita kaikkia yhdistää huoli tulevaisuudesta.

Mikä sukupolvi ottaa vastuun ilmastonmuutoksen torjumisesta?

Käydäänkö ilmastokeskustelua vain poteroissa ja kuplissa?

Mitä urheilu opettaa johtamisesta?

Mitä energia-ala voi oppia startupeilta?

Tässä esimerkkejä aiheista, joita Pallo hallussa -podcastissa on käsitelty kuluneen vuoden aikana. Pohjolan Voiman viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtajan Riitta Larnimaan mukaan podcastin tavoitteena on ollut käydä keskustelua ilmastonmuutoksesta ja tuoda esiin yhtiön näkemyksiä energia-alan tulevaisuudesta.

– Podcast oli meille uusi viestintäformaatti ja antoi mahdollisuuden ajatella aiempaa ennakkoluulottomammin, keitä haluaisimme kuulla ja millaisia kohderyhmiä haluaisimme tavoittaa. Haluamme kuulla ja keskustella eri tahojen kanssa, sillä vain yhdessä tekemällä ja toisiamme ymmärtämällä pääsemme asioissa eteenpäin, Larnimaa kertoo.

Slush, Perttu Pölönen ja Nuorten Agenda näyttämässä energia-alalle suuntaa

Podcastin vieraina ovat olleet muun muassa futuristi Perttu Pölönen, Slushin Johannes Tervo ja huippusuunnistaja Minna Kauppi. Mitä sanottavaa heillä on ollut Pohjolan Voimalle ja podcastin kuulijoille?

– On ollut todella upeaa seurata, miten ajatuksia herättäviä näkemyksiä kaikilla podcastimme vierailla on ollut. Esimerkiksi Minna Kauppi sparrasi toimitusjohtajaamme Ilkka Tykkyläistä kunnon johtamisvalmentajan ottein, Larnimaa iloitsee.

– Emme ole halunneet valita vieraiksi energia-alalle tyypillisiä kasvoja. Energiayhtiönä meillä on merkittävä yhteiskunnallinen rooli, mikä tarkoittaa, että vuoropuhelua on käytävä laajasti.

Toimitusjohtajasta kuoriutui suvereeni studioisäntä

Podcastin isäntänä on toiminut Pohjolan Voiman toimitusjohtaja Ilkka Tykkyläinen. Ikämieskoripalloilijalle pallon halussa pitäminen on tuttua, mutta studioisännöinti ei. Se ei ole juuri haitannut; Tykkyläinen on saanut kuulijoilta kiitosta miellyttävästä ja varmasta podcast-vetäjän otteesta.

– Ensimmäinen kerta studiossa oli kieltämättä jännä paikka. Hyvien käsikirjoitusten, osaavien studioammattilaisten ja toinen toistaan kiinnostavampien vieraiden ansiosta podcastien vetäminen on ollut silti alusta asti mieluisaa puuhaa. On ollut hienoa oppia tätäkin lajia! Tykkyläinen analysoi. 

Tykkyläiselle tärkein podcast-uran anti ovat kuitenkin olleet keskustelut vieraiden kanssa, sekä studiossa että sen ulkopuolella.

– On ollut hienoa vaihtaa ajatuksia podcast-vieraiden kanssa. Loppujen lopuksi olemme kaikki samassa veneessä ja ratkaisuja on pohdittava eri sukupolvien näkökulmasta – mikä on meille paras tapa pitää pallo hallussa myös tulevaisuudessa.