Pohjolan Voiman Ratkaisevaa voimaa -tunnuskuva

Pohjolan Voimalla on selkeä tiekartta hiilidioksidineutraaliin tulevaisuuteen. Jo nyt tuottamastamme sähköstä noin 90 % on CO2-neutraalia. Tällä on merkitystä koko Suomen vähähiilisyystavoitteen kannalta.

Tavoittelemme sähköntuotannossamme nyt 95 %:n hiilidioksidineutraaliutta. Koska Pohjolan Voiman osuus Suomen sähköntuotannosta on noin 20 % ja kasvaa, tällä on merkitystä koko Suomen vähähiilisyystavoitteen kannalta.

‒ Olemme siksi strategiamme mukaisesti ratkaisevaa voimaa sekä yhteiskunnallisesti että asiakkaillemme, sanoo toimitusjohtajamme Ilkka Tykkyläinen.

‒ Tuottamalla omakustannushintaista sähköä ja lämpöä vahvistamme asiakkaidemme kilpailukykyä. Tuomme työtä ja hyvinvointia Suomeen ja olemme osaltamme luomassa puhtaampaa maailmaa, huomauttaa myös Riitta Larnimaa, viestinnästä ja edunvalvonnasta vastaava johtajamme blogissaan.

Kolme teemaa ohjaa Pohjolan Voiman toimintaa: pyrimme hiilineutraaliuteen markkinaehtoisesti, saamme kilpailuetua säätövoiman kehittämisestä ja tavoittelemme huippuosaamista tuotanto-omaisuutemme hoitajina.

Ratkaisevaa voimaa asiakkaillemme

Asiakkaitamme ja osakkaitamme ovat mm. Stora Enso ja EPV Energia. Ne pyrkivät markkinaehtoisesti kohti nollapäästöisyyttä. Stora Enso on jo saavuttamassa sitä Suomessa. 

Lue sivuiltamme, mitä Stora Enson yritysvastuujohtaja Noel Morrin, EPV Energian toimitusjohtaja Rami Vuola ja Storan Enson Suomen energiajohtaja Esa Ukkonen pohtivat energia-alasta, hiilineutraaliuden saavuttamisesta ja Pohjolan Voiman roolista siinä.

Lue #ratkaisevaavoimaa-juttusarjasta teoistamme, tavoitteistamme ja ajatuksistamme.