Juha kouki, Johtava asiantuntija

Johtava asiantuntija Juha Kouki työskentelee Pohjolan Voimassa lämmön ja sähkön yhteistuotantovoimalaitosten ja niiden liiketoiminta-, teknologia ja ympäristökysymysten parissa. Hän on myös tytäryhtiö Kaukaan Voiman toimitusjohtaja. Hänen mukaansa työssä kiinnostavinta ja haastavinta ovat muutoksen tuomat kehittymisen mahdollisuudet.

”Jokaisessa työpäivässä on läsnä energia-alan murros – se, kuinka osasta polttoaineista halutaan eroon, osaa taas tarvitaan lisää. Energiajärjestelmä kausivaihteluineen kuitenkin tarvitsee  vielä toistaiseksi polttamalla tuotettavaa energiaa.”

Voimalaitostekniikkaa opiskellut ja aiemmin metsäteollisuuden parissa työskennellyt Juha aloitti Pohjolan Voimassa vuonna 2007. Asiantuntijatehtävien lisäksi Juha istuu tuotantoyhtiöiden hallituksissa.

”Vaikka näissä rooleissa ja toiminnoissa painottuvat eri teemat ja toimenpiteet, ovat ne kaikki kuitenkin yhteydessä Pohjolan Voiman strategisiin tavoitteisiin.”

Eri toimenkuviensa kautta Juha pääsee työskentelemään hyvin laajan kollega- ja sidosryhmäjoukon kanssa. Etätyöskentely ja Teams-yhteydet olivat tuttuja jo aiemmin, mutta viimeisen kahden vuoden aikana niiden merkitys työn arjessa on kasvanut valtavasti.

15 vuodessa Juha on ehtinyt työskentelemään eri tehtävissä ja tuotantoyhtiöissä sekä näkemään energia-alan monet puolet. Silti hän odottaa innolla myös tulevaa.

”Energia-alalla suunnitelmallisuus ja ennakointi on tärkeää, mutta myös nopeisiin muutoksiin on pystyttävä reagoimaan. On kiinnostavaa nähdä, miten energiajärjestelmä toimii viiden tai kymmenen vuoden päästä.”

Lue, mitä työntekijämme kertovat työstään Pohjolan Voimassa!

Pohjolan Voimassa tehtävämme on tuottaa ratkaisevaa voimaa asiakkaillemme. Tässä työssä suurin voimavaramme on osaava, motivoitunut ja omistautunut henkilöstö. Syksyn aikana tutustumme Pohjolan Voiman asiantuntijoihin ja heidän työhönsä energia-alalla.