Kaj Råtts, Pohjolan Voima, päällikkö, tuotanto-omaisuudenhoito

Minkälaisia työmahdollisuuksia energia-ala tarjoaa ja keitä Pohjolan Voimassa oikein työskentelee?

Syksyn aikana tutustumme Pohjolan Voiman asiantuntijoihin ja heidän työhönsä energia-alalla. Esittelyvuorossa ensimmäisenä on tuotanto-omaisuuden hoidon päällikkö ja johtoryhmän jäsen Kaj Råtts. Mutta mitä ihmettä on tuotanto-omaisuus?

”Sillä tarkoitetaan Pohjolan Voiman asiakkaille energiaa ja lisäarvoa tuottavaa ”rautaa ja tietoa”. Tuotanto-omaisuutta ovat siis paitsi fyysiset voimalaitokset myös erilaiset järjestelmät ja tieto. Tätä kokonaisuutta pyrimme kehittämään verkostossa muun muassa kunnossapidon, elinkaaren hallinnan, uuden teknologian, tiedolla johtamisen ja tiiviin yhteistyön avulla.”

Kristiinankaupungista alkujaan kotoisin oleva Kaj on opiskellut teollisuustaloutta ja paperinjalostusta sekä työskennellyt aiemmin kunnossapidon johtamisen ja kehityksen parissa. Pohjolan Voimalle Kaj’n houkutteli kehittyvä ala sekä kiinnostavat työtehtävät.

”Energiaa ja sähköä tarvitaan aina – siksi meillä uskalletaan katsoa kauas tulevaan. Ihastuin myös siihen, että arvot nousivat esiin jo työhaastattelussa. Pohjolan Voima edustaa niitä asioita, jotka koen itselleni tärkeiksi.” Energia-asioiden ohella Kaj’ta kiinnostaa urheilu. Kuuman kesän jälkeen hän odottaakin jo lumista talvea ja hiihtämistä.

Lue, mitä työntekijämme kertovat työstään Pohjolan Voimassa!