PVO-Vesivoiman Virtaviesti-lehti 2/2020, nosto kannesta

Tuoreessa Virtaviesti-lehdessä kerromme Suomen ensimmäisestä lohen ja taimenen poikasten alasvaellusväylästä, jonka rakentaminen alkaa Iijoen Haapakoskella.  

Iin kunnanjohtaja Ari Alatossava kertoo lehdessä keinoista, joilla Iin kunta vähentää päästöjään. Hän toteaa myös vesivoimalla tuotetulla sähköllä olevan tärkeä merkitys hiilettömän energian lähteenä ja säätövoimana.

PVO-Vesivoiman uusi toimitusjohtaja Jani Pulli toteaa lehden haastattelussa olevansa tyytyväinen yhteistyöhenkeen Iijoella eri toimijoiden välillä.  ”Iijoella tulee olla tilaa niin asukkaille, kalastajille ja virkistyjille kuin vesivoimantuotannollekin”, hän sanoo.

Kerromme myös Kemijärvellä sijaitsevan Jumiskon voimalaitoksen peruskunnostuksesta ensi keväänä sekä talvisista lumilinjamittauksista, jotka tuovat tietoa lumen vesiarvoista ja auttavat arvioimaan kevättulvien suuruutta.

Virtaviesti-lehti on kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä vesivoimayhtiömme PVO-Vesivoiman tiedotuslehti toiminta-alueen asukkaille. Lehti on luettavissa pdf-versiona Issuu-palvelussa ja nettisivuillamme.