Riitta Larnimaa, Pohjolan Voiman viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja

Nyt on pidettävä huolta siitä, että hiotut puheet muuttuvat teoiksi. Suomelle vesi on kansallisaarre, monelle kovin itsestään selvä. Strategioita ja toimenpideohjelmia on vuosien aikana tehty monesta näkökulmasta. Kuitenkaan kestävät veteen liittyvät ratkaisut – vaikkapa vaelluskalojen kutemispaikat tai vedenpuhdistusinnovaatiot – eivät parane strategioita siiloissa kirjoittamalla, vaan yhdessä tekemällä ja etenemällä yhdessä sovittua tahtotilaa kohti.

Kaipaan yhteistä ymmärrystä ja tekoja siihen, mitä veden kestävän kehityksen varmistaminen Suomelle tuo: esimerkiksi luontoarvot ja energiantuotanto on mielestäni sovitettavissa yhteen. 

Meidän tulee rakentaa mitattavia toimenpiteitä ajava yhteisnyrkki, jossa kuskin paikalla ovat virkamiesten lisäksi myös ainakin yritykset ja kansalaisjärjestöt.

Vesi kaikissa olomuodoissaan on tavattoman arvokas asia, ja siksi toivon, että kaikilla veden kanssa tekemisissä olevilla osapuolilla löytyy nyt tahtoa ajatella toisin, ja toimia yhdessä. Rakennetaan yhteinen vesivisio tulevaisuuteen, sillä kansallisaarteemme vesi on sen ansainnut.

80. juhlavuotemme kunniaksi olemme tehneet aloitteen yhteisen kansallisen vesivision rakentamiseksi. Perusta tulisi jo tehdyistä strategioista ja nyt keskittyisimme yhdessä tehtäviin toimenpiteisiin.

Riitta Larnimaa
johtaja, yhteiskuntasuhteet ja vastuullisuus
Pohjolan Voima Oyj