Juttusarjamme Pohjolan Voiman asiantuntijoista ja heidän työstään energia-alalla jatkuu!

Voimalaitosasiantuntija ja Hämeenkyrön Voiman toimitusjohtaja Heli Nevala on ehtinyt työskentelemään Pohjolan Voiman eri tytäryhtiöissä jo vuodesta 1997 asti. Alun perin Heli oli kuitenkin kiinnostunut energian sijaan ilmailusta.

”Aloitin TKK:lla konetekniikan linjalla ajatuksena keskittyä lentokonetekniikkaan. Opintojen aikana kuitenkin samalla osastolla tarjolla ollut voimalaitostekniikka vei mukanaan. Valmistuttuani pääsin omaan unelmaduuniini käyttöinsinööriksi Pohjolan Voiman tytäryhtiöön”, Heli kertoo.

Helin pitkään uraan Pohjolan Voimassa on mahtunut rooleja tuotantopäälliköstä yksikönpäällikköön. Nykyisissä tehtävissään hän vastaa muun muassa Kristiinan voimalaitoksen purkutyömaan HSE- eli Health, Safety and Environment -asioista.

”Tehtävänäni on varmistaa, että asiat sujuvat niin kuin pitää. Työpäiviini kuuluu erilaisten aineistojen valmistelua, kokouksia, monimuotoista yhteydenpitoa sekä valittujen toimenpiteiden ja strategioiden edistämistä.”

Heli myöntää, että laitostoiminnan alasajot ovat aina vaikeita mutta tärkeitä vaiheita matkalla kohti hiilineutraalia tuotantoa. Hänen toiveenaan ja tavoitteenaan on työskennellä kestävää kehitystä aidosti edistävissä tehtävissä myös tulevaisuudessa.

”Minulle on tärkeää työskennellä organisaatiossa, jossa toimitaan vastuullisesti ja etsitään aidosti kestäviä ratkaisuja. Koen, että pystyn työni kautta vaikuttamaan energia-alan tulevaisuuteen.”

24 vuoden aikana Heli on konkreettisesti elänyt energia-alan kiihtyvän muutoksen keskellä. Paljon on tapahtunut myös Pohjolan Voimassa.

 ”Olemme pystyneet uudistumaan ja vastaamaan energia-alan haasteisiin – taitavasti, rohkeasti ja yhdessä.”

Työstään Heli irrottautuu harrastuksensa, auktorisoidun paikallisoppaan työn, pariin. Matkailijoiden kohtaamiset tuovat iloa ja mukavia hetkiä vapaa-aikaan.

Pohjolan Voimassa tehtävämme on tuottaa ratkaisevaa voimaa asiakkaillemme. Tässä työssä suurin voimavaramme on osaava, motivoitunut ja omistautunut henkilöstö. Syksyn aikana tutustumme Pohjolan Voiman asiantuntijoihin ja heidän työhönsä energia-alalla.