Pohjolan Voiman osaajien esittelyt jatkuvat! Tällä kertaa vuorossa on projektityöntekijä Jami Väisänen, joka on työskennellyt Pohjolan Voimassa Academic Workin kautta nyt reilun vuoden.

”Ensimmäisenä projektinani selvitin aurinko- ja tuulivoiman kannattavuutta osana Pohjolan Voiman strategiaa. Vuoden varrella olen ollut mukana useissa vesivoimaan liittyvissä projekteissa, ja nyt viimeisimpänä aikani on kulunut vetyselvitykseen liittyvän projektin parissa”, Jami kertoo.

Ennen Pohjolan Voimalle tuloaan Jami ehti työskentelemään pari vuotta tutkimuksen parissa. Pohjolan Voimalle hän päätyi mielenkiintoisten työtehtävien houkuttelemana.

”Tavalliseen työpäivääni kuuluu käynnissä olevista projekteista riippuen esimerkiksi päästökauppaa ja kuukausittaista energiatoimitusten raportointia. Excel on tullut tutuksi, ja autankin mielelläni myös kollegojani laskennan kiemuroissa!”

Kuopiosta kotoisin oleva Jami valmistui vuosi sitten LUT-yliopistosta sähkötekniikan diplomi-insinööriksi. Uransa alussa oleva asiantuntija arvostaa mahdollisuutta oppia uutta ja työskennellä kannustavassa työympäristössä.

”Pidän tärkeänä, että työtä saa tehdä hyvin itsenäisellä otteella. Tukena ovat kuitenkin aina osaavat työkaverit, joiden kanssa voi olla oma itsensä.”

Lyhyessäkin ajassa Jami on huomannut kehittyneensä työssään ja oivaltaneensa valtavasti uutta. Hän uskoo, että tulee jatkossakin työskentelemään uusiutuvan energian parissa.

”Energia-alan murroksen keskellä on hienoa seurata, mitä uusia ratkaisuja pystymme kehittämään matkalla kohti hiilineutraaliutta.”

Pohjolan Voimassa tehtävämme on tuottaa ratkaisevaa voimaa asiakkaillemme. Tässä työssä suurin voimavaramme on osaava, motivoitunut ja omistautunut henkilöstö. Syksyn aikana tutustumme Pohjolan Voiman asiantuntijoihin ja heidän työhönsä energia-alalla.