Katja Permanto on Pohjolan Voiman ympäristö- ja turvallisuuspäällikkö

Mikä pohjolanvoimalaisia yhdistää?

Ainakin energinen meininki sekä kiinnostus energia-alaa ja sen murrosta kohtaan, kertoo Pohjolan Voiman ympäristö- ja turvallisuuspäällikkö Katja Permanto.

”Tulin Pohjolan Voimalle alun perin ympäristöasiantuntijaksi, mutta jo parin vuoden olen sen rinnalla toiminut myös turvallisuusasiantuntijana. Käytännössä olen talon sisäinen konsultti näissä asioissa. Autan tuotantoyhtiöitä erilaisissa ympäristölupaprosesseissa ja selvityksissä, joita tulee vastaan toiminnan ja lainsäädännön muuttuessa sekä laitoksia purettaessa.”

Jo seitsemän vuotta Pohjolan Voimalla viihtyneen Katjan lähimpiä kollegoita ovat konsernihallinnon asiantuntijat, tuotantolaitosten ihmiset sekä viranomaiset ympäri Suomen. Lahdessa asuva Katja olikin tottunut etäyhteyksien yli työskentelyyn jo ennen pandemiaa.

Koulutukseltaan Katja on kemiantekniikan diplomi-insinööri. Hän muistuttaakin, että insinööritausta avaa ovet hyvin monipuolisiin työmahdollisuuksiin.

”Työskentelin aiemmin vesilaboratoriossa ja paperiteollisuudessa, mutta pikkuhiljaa kiinnostus ympäristöasioihin alkoi vetämään puoleensa. Nyt saan tehdä töitä itselleni tärkeiden asioiden parissa.”

Katja on myös mukana Energiateollisuuden ympäristötoimikunnassa. Hänestä on hienoa seurata läheltä energia-alan pitkäjänteistä työtä hiilineutraaliustavoitteiden saavuttamiseksi.

”Ilmastonmuutos koskettaa kaikkia toimialoja, mutta energia-alalla olemme murroksen ytimessä.”

Lue, mitä työntekijämme kertovat työstään Pohjolan Voimassa!

Pohjolan Voimassa tehtävämme on tuottaa ratkaisevaa voimaa asiakkaillemme. Tässä työssä suurin voimavaramme on osaava, motivoitunut ja omistautunut henkilöstö.
Syksyn aikana tutustumme Pohjolan Voiman asiantuntijoihin ja heidän työhönsä energia-alalla.