PVO-Vesivoiman Raasakan vesivoimalaitos Iijoessa.

Iijoen varressa ja itse joella on tänä keväänä ja kesänä koko joukko tapahtumia, joita PVO-Vesivoima tukee.

Jakkukylän silta yhdistää kylän

Iijoen kahden puolen levittäytyvän Jakkukylän yhdistää riippusilta. Se vihittiin virallisesti käyttöön 14.5.2022. Silta otettiin käyttöön joulukuussa 2021. Se helpottaa jakkukyläläisten elämää, sillä ympäri vuoden käytössä oleva silta lyhensi ja helpotti esimerkiksi lasten koulumatkaa huomattavasti. Joen toisella puolella asuvat koululaiset ovat kulkeneet kouluun jäätä pitkin ja veneellä, mutta jäidenlähdön aikaa on ollut pakko kiertää linja-autolla 15 kilometrin matka Raasakan voimalaitoksen padon kautta. Se on tarkoittanut koululaisille noin tuntia lisää koulupäiviin.
Jakkukylän silta on pohjoismaiden pisin metallirakenteinen kevyen liikenteen riippusilta. Sen kokonaispituus on 250 metriä, jänneväli 180 metriä.
PVO-Vesivoima on tukenut sillan rakentamista.

Tukkilautalla alas Iijokea

Lauantaina 22.5.2022 tukkilautta uitettiin Iijokea alas ensimmäistä kertaa noin 60 vuoteen. Hankkeen puuhamies, Iijokivarren historiaa ja perinnetietoja pitkään kerännyt Jarmo Alasiurua Yli-Iistä laski kymmenhenkisen miehistön kanssa lautan mukana Kaistonsuvannolta Laineputaalle, noin 16 kilometrin matkan. Alasiurun metsästä peräisin oleva satakunta kuusitukkia muodosti runsaat 20 metriä pitkän lautan.

PVO-Vesivoima oli hankkeen pääsponsori. Tukkilautasta ja sen matkasta tarkemmin täällä

Esihistoriallisen ruuhivajan rakentaminen alkaa

Kierikkikeskuksessa, joka esittelee Kierikin esihistoriallista asutusta, alkaa kesällä 2022 ruuhivajan rakentaminen.

PVO-Vesivoima tukee ruuhivajan rakentamista. Koko Kierikkikeskus sai alkunsa Kierikin voimalaitoksen rakentamisen aikaan tehdyistä muinaislöydöistä. PVO-Vesivoima tukee keskuksen toimintaa. Kierikkikeskuksessa on myös pysyvät näyttely, jossa käydään läpi vesivoiman rakentamista Iijokeen.

Kesätapahtumia:

Pohjantähti Games, Pudasjärvi, yleisurheilu

Pohjantähti Games Pudasjärvellä 23.6.2022

Pudasjärvellä Suojalinnan urheilukentällä kisataan juhannuksen alla perinteisessä kansainvälisessä Pohjantähti Games -yleisurheilukilpailussa. Lajeina näissä Piirin GP-osakilpailuissa ovat eri juoksumatkat, pituushyppy, kuulantyöntö, moukarinheitto, keihäänheitto, seiväshyppy, kolmiloikka sekä pyörätuolikelaus. PVO-Vesivoima tukee tapahtumaa.

Tavataan Posion Muikkumarkkinoilla 16.─17.7.2022! 

Posion Muikkumarkkinat palaa kahden vuoden tauon jälkeen. Tarjolla on kalatuotteita varsinkin muikusta, monen moista lähiruokaa sekä musiikkia ja tankotanssiesitys. Lapsille ohjelmassa on mm. sirkusryhmä, minihevosia taputeltavaksi ja pakopeli. Lauantai-iltana luvassa on näytelmä ja tanssit.

PVO-Vesivoima on mukana Muikkumarkkinoilla kojullaan. Tervetuloa tutustumaan ja keskustelemaan!

Posion Muikkumarkkinat https://muikkumarkkinat.fi/

Raasakan voimalaitoksen avoimet ovet 27.8.2022

Järjestämme Raasakan voimalaitoksella paikallisille suunnatun avointen ovien tapahtuman lauantaina 27.8.2022 klo 11–16. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua voimalaitokseen kiertokäynnillä. Tarjolla on pullakahvit ja makkaraa. Tervetuloa!