Pohjolan Voiman uutiskirje 6/2021 on ilmestynyt. Uutiskirjeessä kerromme nuorten ilmasto- ja luontohuippukokouksesta, joka järjestetään 23.10.2021. Pohjolan Voima on yksi tapahtuman sponsoreista. ”Meille on tärkeää kuunnella ja ymmärtää nuorten ajatuksia”, kirjoittaa Pohjolan Voiman viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riitta Larnimaa.

Uutiskirjeemme haastattelussa tapahtuman järjestäjiin kuuluva nuorten ilmastodelegaatti Maija Kuivalaisen peräänkuuluttaa nuorille lisää vaikuttamismahdollisuuksia.

Lue uutiskirjeestämme myös: Maailman ilmatiteteen järjestö WMO.n pääsihteeri Petteri Taalas pitää suomalaista energia-alaa ilmastotyön edelläkävijänä.

Nostamme esille lisäksi energiatehokkuuden ja kerromme merkittävästä päästövähennyksestä ja energiansäästöstä, joka saavutettiin usean lämpövoimalaitoksen suunnitelmallisella minimitehon laskulla. Pohjolan Voiman ympäristö- ja turvallisuuspäällikkö Katja Permanto tuo blogissamme esille kuluvan energiatehokkuussopimuskauden puolivälitarkastelun tuloksia ja energiatehokkuudessa tehtyjä parannuksia. Vesivoimatuotannossamme energiansäästötavoitteet ylittyivät etuajassa.

Kerromme myös tutkimuksesta, jolla saadaan uusilla tutkimusmenetelmillä uutta tietoa vesivoimalaitosten patoaltaiden kalakannoista. Lue myös tämän syksyn nahkiaisten ylisiirron onnistumisesta.

Lue lisää Pohjolan Voiman uutiskirjeestä 6/2021