Pohjolan Voiman uutiskirje 3/2023 on täynnä ydinasiaa. Olkiluoto 3 (OL3) lukeutuu maamme teollisuushistorian merkittävimpiin investointeihin. Euroopan mittakaavassa harvinaisuuden laitoksesta tekee se, että ydinvoimala on rakennettu kokonaan yksityisellä pääomalla. Pohjolan Voiman toimitusjohtaja Ilkka Tykkyläinen toteaa Olkiluoto 3:n takaavan omistajillemme toimintavarman sähkön ja OL3:n myönteisten vaikutusten ulottuvan laajalle yhteiskuntaan.

Uutiskirjeemme haastatteluissa Pohjolan Voiman omistajista UPM:n Tapio Korpenen sekä Kemiran Jukka Hakkila ja Kymppivoiman Anders Renvall tuovat esille OL3:n päästöttömän ja toimitusvarman energian merkitystä yhtiöilleen. 

Teollisuuden Voiman voimalaitostekniikan yksikköpäällikkö Hannu Reinvall kuvaa OL3-projektia sisältä päin: ”Sen lisäksi, että Suomi tarvitse ydinvoimaa kestävään tuotantoon, hanke on opettanut paljon. Asiantuntijiden välisen yhteistyön kehityskaari on ollut huikea ja myös onnistumisen avain.”

Lue uutiskirjeesämme myös käytetyn Posivan maailman ensimmäisen käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitushankkeen etenemisestä.

Lue Pohjolan Voiman uutiskirje 3/2023